EUROBASKET U podne Hrvatska-Češka, borba za četvrtfinale!

Danas točno u podne košarkaši Hrvatske započet će dvoboj protiv brzih čeških dvometraša u velebnoj dvorani Pierre Mauroy, koji će pobjednike odvesti u četvrtfinale EuroBasketa, a poražene poslati kući.

U jučerašnjim susretima osmine finala nije bilo većih iznenađenja (osim ako netko poraz Slovenije od Latvije ne smatra iznenađenjem), pa je za nadati se da će i favorizirana Hrvatska proći ovu prepreku.

“Češka ima izvanredne atlete u svojim redovima i moramo odgovoriti na njihov fizički potencijal te odigrati puno kvalitetnije, pogotovo napadački, nego protiv Gruzije”, izjavio je izbornik Velimir Perasović analizirajući suparnika hrvatskih košarkaša u osmini finala EuroBasketa.

Hrvatski košarkaš Rok Stipčević izjavio je kako je Češka atipična ekipa, te da su naši igrači svjesni da ih u nedjelju u 12.00 sati čeka teška utakmica u osmini finala EuroBasketa.

“Ušli smo u nokaut fazu i više nema popravnog ispita. Česi su zasluženo u osmini finala, a radi se o atipičnoj ekipi i zaslužuju respekt. Znamo što moramo popraviti u odnosu na partiju koju smo pružili u zadnjoj utakmici skupine protiv Gruzije”, izjavio je u subotu Stipčević.

Hrvatski su košarkaši u Lille, na mjesto odigravanja nokaut faze ovogodišnjeg Europskog prvenstva, stigli u petak u ranim jutarnjim satima.

“Nakon pet utakmica u šest dana uspjeli smo se malo odmoriti, imali smo skoro dva dana odmora. Pripremili smo se tako da u nedjelju u 12.00 sati budemo maksimalno spremni i koncentrirani. Svjesni smo da će biti teška utakmica, ali vjerujemo u sebe”, dodao je Stipčević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari