Četvrta uzastopna pobjeda Rijeke – najljepši blagdanski dar navijačima!

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin/Mateo Levak

Nogometaši Rijeke bez previše napora, muke i nervoze ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu te tako navijačima i sami sebi podarili najljepši poklon za predstojeće blagdane – miran i zadovoljan pogled na prvenstvenu ljestvicu!

Oglas

RIJEKA – VARAŽDIN 3:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 19. kola Hrvatski telekom Prve lige: Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Gledatelja: 3.865

Stijelci: 1:0 Acosty (11), 2:0 Čolak (47), 2:1 Glavica (11 m, 83), 3:1 Čolak (90+1)

RIJEKA: Pandur – Tomečak, Escoval, Župarić (Velkovski, 90+1), Smolčić – Capan (Lončar, 76), Pavičić – Gorgon, Andrijašević, Acosty (Murić, 63) – Čolak

VARAŽDIN: Nevistić – Prce, Adžić, Senić, Miličević (Mehdikhani, 61), Posavec (Glavica, 46), Roca, Kolarić, Štefulj, Tkalčić, Benko (Vuk, 78)

Neuobičajeno rani početak utakmice za ovu sezonu, uz sunčano i ne prehladno vrijeme, privukli su na Rujevicu lijep broj navijača koji su uživali u ne toliko spektakularnoj, ali svakako sigurnoj prezentaciji svojih miljenika u bijelim dresovima.

Pobjede Rijeke ponovno su postale navika i igračima i navijačima, i to je najbolja vijest pred skori kraj jedne turbulentne polusezone (Bijeli će još odigrati zaostalu utakmicu s Dinamom u Maksimiru). U godini u kojoj je izmakla europska jesen, dogodila se i promjena na trenerskoj klupi, momčad je u prvenstvu neko vrijeme ozbiljno “kašljucala”, ali su Bijeli još itekako “živi” u Kupu Hrvatske gdje brane titulu osvojenu u svibnju u Puli, a i pogled na prvenstvenu ljestvicu nekako “garantira” osvajanje pozicije koja ponovno vodi Rijeku u pretkola Europske lige. Sve u svemu, kako je rekao i predsjednik kluba Damir Mišković na nedavnoj “Noći Rijeke” održanoj u ponedjeljak, “Svaka godina u kojoj se osvoji trofej, dobra je godina!”.

Više u VIDEOPRILOGU:

Bijeli su danas uz lijepu podršku s tribina bez previše napora, muke i nervoze ostvarili četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu. Momčad Varaždina je samo na (rijetke) trenutke prijetila, bez konkretnog udarca prema vratima golmana Ivora Pandura koji je danas zamijenio Prskala, a posjed lopte bio je u premoćnom omjeru na strani Rijeke.

Mreža vratara suparničke momčadi Ivana Nevistića zatresla se već u 11. minuti.

Pavičić je lijepo prošao lijevom stranom i ubacio prema petercu gostiju, a tamo se dobro snašao Acosty te lijepo poentirao glavom. Lopta je dotakla gredu ali se zatim neobranjivo spustila iza crte koju je branio Nevistić.

Imali su Riječani još nekoliko dobrih prilika, a iako Varaždin nije nijednom ozbiljno zaprijetio ipak su se navijačka srca smirila tek kada je Čolak zabio za 2:0, i to odmah nakon što su se momčadi vratile s odmora u poluvremenu. Jednu dugu loptu Acosty je u 47. minuti lijepo spustio glavom za Čolaka koji se varkom tijrla oslobodio čuvara a zatim zakucao lopti pod gredu nemoćnog Nevistića.

U tom trenutku ishod utakmice je praktički bio poznat, i mogle su započeti pripreme za vatromet na Rujevici!

Ipak, za nemir u riječkim reodvima pobrinuo se Glavica pogotkom s 11 metara u 83. minuti. Nakon kontakta Mehdikhanija i Pavičića u kazneznom prostoru domaćih Mehdikhani je pao a sudac Vučković dosudio penal za Varaždin. Glavica je bio siguran egzekutor kazne s bijele točke.

No stvari su vrlo brzo postavljene na pravo mjesto. Riječani su do kraja odigrali pametno, a “točku na i” stavio je svojim drugim pogotkom Čolak, zakucavši jednu od Nevistića odbijenu loptu u mrežu za veliko oduševljenje na tribinama. Naime, Franko Andrijašević udaio snažno po lopti iskosa, Nevistić je odbio loptu, a Antonio Čolak je iz blizine poentirao za konačnih 3:1.Najljepši mogući završetak utakmice!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Rezultati by SofaScore

Exit mobile version