KRIMEJA: Počeli radovi na obnovi Orijentova stadiona, iz Kluba mole Krimejčane za razumijevanje!

Foto: Riječanin

“Hvala Gradu Rijeka na osiguranim sredstvima koja će izdvojiti za uređenje stadiona prema standardima viših liga”, poručili su iz Orijenta 1919

“Ispričavamo se svim stanovnicima grada s adresom stanovanja u okolici Krimeje jer će u tjednima ispred nas sa našeg stadiona dopirati zvuk radova kakve smo odavno priželjkivali. Ponosni smo što vas možemo obavijestiti kako su s današnjim danom započeti radovi na obnovi stadiona!!, glasi objava na facebook profilu Orijenta 1919 objavljena prije nekoliko sati.

Na Krimeji su počeli dugoočekivani radovi na uređenju Orijentova stadiona za Drugu HNL!

Nakon obavljenog javnog natječaj Grad Rijeka pronašao je izvođača radova koji vrijede oko milijun kuna kako bi Orijentov stadion bio uređen u skladu s drugoligaškim standardima.

Investitor i izvođač radova imaju dva glavna zadatka: uređenje glavne tribine (uz postavljanje plastičnih stolica, proširenje lože i press mjesta) odnosno izgradnja ulaza za gostujuće navijače iz smjera Kontuševe ulice. To su “must have” kako bi stadion na Krimeji dobio licencu za nastup u Drugoj HNL.

Danas se počelo s ukljanjanjem postojećih klupa na tribinama a procijenjeno vrijeme svih radova je 60 dana.

Kako Druga HNL počinje krajem kolovoza, izvođači radova morat će biti brzi. Kako ih ne bi doveli u neugodnu poziciju, vodstvo kluba pokušat ćes HNS-om dogovoriti djelomično “dirigirani” ždrijeb kako bi prvu utakmicu nove sezone Orijent 1919 igrao u gostima. Alternativa je – igranje prve utakmice na Rujevici!

Foto: Riječanin

Tvrta Rijeka sport, koja u ime grada upravlja Krimejom, iskoristit će priliku i zamijeniti sustav navodnjavanja na travnjaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari