RIJEKA-INTER 1:1 Revija promašaja i nedoraslo suđenje obilježili “vruću” večer na Rujevici

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovo se rijetko viđa: gosti su zabili iz iz prve akcije na utakmici, iz dvojbeno dosuđenog jedanaesterca, nakon kontakta Punčeca i Mlinara u 15. sekundi utakmice!

RIJEKA – INTER 1:1 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) Gledatelja: 3.529

ŽUTI KARTONI

RIJEKA: Murić, Lepinjica
INTER ZAPREŠIĆ: Mlinar, Postonjski, Mazalović, Savić, Ljubić, Soldo, Matković

Strijelci: 0:1 Mamut (2, 11-m), 1:1 Gorgon (31)

RIJEKA: Prskalo, Raspopović (od 18′ Smolčić), Župarić, Punčec, Tomečak, Lepinjica, Iglesias, Murić, Halilović, Gorgon (Acosty, 66), Puljić (Babić, 71)

INTER: Matković, Tatamirović, Postonjski, Mlinar, Tsonev (Ljubić, 61), Mamut (Vasilj, 78), Soldo, Vego (Galić, 42) , Savić, Mazalović, Bosec

Kakav šok na samom početku večerašnje utakmice!

Negdje oko 15 sekunde (!) Punčec je bio u duelu s Mamutom, igrač u žutom dresu je pao, a sudac Ante Čuljak iz Zagreba ekspresno pokazao na bijelu točku.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Trajalo je potom natezanje Bijelih sa sucem minutu-dvije, no Mamut je naposlijetku realizirao udarac s bijele točke. Prskalo je bio blizu…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Navijači Rijeke već u tom trenutku su “proključali” , a nastavilo se otezanjem igre gdje su se Interovci pokazali majstorima u previjanju po travi.

Tribine su potpuno poludjele u 23. minuti kada je jednu kontru, ne osvrćući se na igrača u žutom na travnjaku, uz aut liniju poveo Murić.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No nije daleko odmakao – Postonjski ga je “pokosio” u trku i “izbacio” s terena, a Čuljak je igrača Intera “kaznio” samo žutim kartonom, a potom i Murića i Mazalovića zbog prigovora!?

Navijačima Rijeke je to bila kap koja je prelila čašu, nastavljena je salva uvreda i ružnih povika prema sudačkoj trojci.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za Rijeku je gol postigao Gorgon iz kontre u 31. minuti, nakon što je izašao oči u oči s vratarem Matkovićem hladnokrvno ga je zaobišao i smireno poentirao.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 41. minuti vratnica je spasila goste! Puljić je ubacio, Matković loše reagirao pred golom, a Iglesias je bio najbrži ali ne i najprecizniji.

I kao kruna najlošije izvedbe jednoga suca što smo ju vidjeli unatrag puno vremena, stigla je 43. minuta. Tomečak je u pokušaju da dođe do lopte u kaznenom prostoru Intera dobio udarac u nogu, no sudac Čuljak samo je odmahnuo rukom…!

Foto: Riječanin

Nažalost, sa suđenjem se nastavilo kako je i počelo. U 50. minuti lopta je kružila oko kaznenog prostora Intera, Murić je bio u prilici ali njegovo pokušaj driblinga nije prošao dok je udarac Halilovića s ruba 16 metara završio u bloku.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 55. minuti Rijeka ponovno u naletu na nekih 25 metara od Matkovića, branič Intera ruši Gorgona no sudac pokazuje prednost iako je bilo prilično razvidno da će Riječani izugubiti loptu i da je slobodan udarac daleko bolja opcija za Bijele.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 64. minuti Smolčić je ubacio, Puljić uspio primiriti loptu u kaznenom prostoru, ali udarac je blokiran i završio je u rukama vratara Matkovića. U 70. ponovno prilika za Puljića: nakon lijepe akcije po lijevoj strani, otvorio se prostor za napadača Rijeke u kaznenom prostoru, ali Puljićev udarac nije bio precizan.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 74. minuti i jedna velika prilika za goste: Punčec se okliznuo u ključnom trenutku, Postonjski je došao do lopte i odlično pucao, ali Prskalo je sjajno reagirao!

Sve dvojbem oko pobjednika mogao je razriješiti novopridošli Acosty u 84. minuti, ali promašio je nemoguće, točnije pogodio prečku Matkovićeva gola s razdaljine od 5-6 metara! Tomečak mu je s desna dodao laganu loptu po travi, a Acosty je istu “zakucao” u prečku! Još i sada se trese “sjeverni” gol na Rujevici …

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U sudačkoj nadoknadi vremena Acosty se ponovno nije proslavio, ovoga puta nije pogodio ni gredu. Gotovo s istoga mjesta poslao je loptu visoko prema sjevernoj tribini.  Jedna visoka lopta sletjela je u kazneni prostor Intera, Iglesias je spustio za Acosyja koji je u sjajnoj prilici pucao visoko preko grede.

Odoše dva boda, ni kriva ni dužna, s Rujevice…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari