2. HNL: Nogometaši Orijenta 1919 se ispromašivali pa teško poraženi od BSK-a

Orijent 1919

U trećem kolu Druge HNL Orijent 1919 doživio prvi poraz – BSK slavio s 3:0

BSK – ORIJENT 1919 3:0

BIJELO BRDO – Igralište Bijelo Brdo. Druga HNL – 3. kolo. Gledatelja 200. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)

Strijelci: 1:0 Žuljević (37), 2:0 Dabro (59), 3:0 Čorić (78)

Žuti kartoni: Čorić, Gvozdanović (BSK), Iličić (Orijent 1919)

BSK: Ilinčić, Gvozdenović, Mitrović, Košanin, Mihaljević, Kovačić, Žuljević (62 Čorić), Muženjak (80 Mihaljević), Blatančić (76 Popović), Dabro, Kloniunas

ORIJENT 1919: Berković, Smolčić (63 Fumić), Mulac, Tadejević, Vidas, Mohorovičić, Fatić (63 Črnko), Liber (77 Flego), Monjac, Travaglia, Iličić

U utakmici s dva potpuno različita poluvremena igrači Orijenta 1919 olako su prokockali svoje lijepe prilike za gol i za to su teško kažnjeni – s tri lopte u vlastitoj mreži!

Nogomet je ponovno pokazao svoje okrutno lice a istinitom se još jednom pokazala tvrdnja da “kada ne zabiješ svoje prilike, to učini protivnik”.

Prilike za Orijent 1919 u prvom poluvremenu došle su ponajviše zbog dobre igre krilnih napadača Monjca i Travaglije no nedostajalo je smirenosti u finišu akcija, kada je trebalo samo poentirati. Daput je prilike imao Travaglia , jednom je Monjac proigrao Iličića u otvorenoj poziciji za udarac s 10 metara.

Obje su momčadi uglavnom preskakale igru, nije tu bilo nekakve lepršave kombinatorike no Orijent 1919 se mirno branio i pritom djelovao opasnije u dubinskim proigravanjima i utrčavanjima po bokovima.

U 37. minuti Iličić i Monjac izbacili su jednom izmjenom lopte cijelu zadnju liniju domaće obrane, Monjac je ušao u kazneni prostor ali vratar Iliničić uspio obraniti loptu po njegovu udarcu.

I stigla je kazna. U 43. minuti Mihaljević je zdesna ubacio a na “drugu stativu” utrčao Žuljević i iz voleja “zakucao” loptu gotovo u “malu mrežicu” za 1:0 vodstvo domaćih.

U drugom polivremenu domaći su preuzeli taktiku gostiju i zaigrali na kontre što im se itekako isplatilo. U 59. minuti Mihaljević je proigrao Dabru koji je mirno s 12 metara plasirao loptu u mrežu pokraj Berkovića – 2:0. Poraz Orijenta zapečatio je u 78. minuti Ćorić koji se praktički ušetao u mrežu gostiju u situaciji “2 na 4”, što dovoljno govori o koncentraciji gostujuće obrane.

Bio je to težak vikend za Orijentaše, no morao je doći i poraz u novom natjecanju za dečke s Krimeje.

Za dva tjedna počinje nova bitka za drugoligaške bodove kada na Krimeju stiže HNK Šibenik!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari