FOTO) Rijeka pobijedila u Varaždinu: Rožman uspješan u prvoj službenoj utakmici s Bijelima!

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Rijeka je golovima Escovala i Halilovića u prvom poluvremenu stekla kapital koji, s obzirom na razliku u kvaliteti, nije do kraja utakmice mogao doći u pitanje

VARAŽDIN – RIJEKA 0:2 (0:2)

VARAŽDIN – Stadion Anđelko Herjavec. Utakmica 10. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 2.000

Strijelci: 0:1 Escoval (12), 0:2 Halilović (36)

VARAŽDIN: Nevistić, Adžić, Posavec, Benko, Težak, Đurasek, Štefulj, Stolnik (od 46′ Senić), Lisakovich (od 46′ Kolarić), Tkalčić, Guera.

RIJEKA: Prskalo – Kvržić, Župarić, Escoval, Smolčić – Lončar, Halilović – Acosty (od 69′ Murić), Andrijašević, Gorgon – Puljić (od 62′ Čolak).

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Varaždin 2:0 u utakmici desetog kola Hrvatski telekom Prve lige. Riječki nogometaši su tako stigli do novog gostujućeg slavlja.

Trener Simon Rožman, iako danas nije sjedio na klupi Rijeke, u Varaždinu je izvojevao prvu pobjedu kao trener Rijeke.

Nadamo se tek jednu od mnogih!

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Momčad je s klupe vodio pomoćnik Aleš Kačičnik.

Povjerenje su kao “vodonoše” i “osigurači” u redovima riječke momčadi dobili Lončar i Halilović, obojica donedavno možda i glavne napadačke uzdanice, dok su osovinu prema suparničkom golu činili Acosty, Andrijašević i Gorgon koji su loptama trebali “hraniti” najisturenijeg Puljića.

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Takva postava Rijeke odmah je zagospodarila travnjakom u Varaždinu i bilo je pitanje trenutka kada će se nadmoć oplemeniti golovima. U petoj minuti Rijeka je izborila slobodan udarac, Puljić je potegnuo, ali vratnica je spasila domaćina.

Nakon što su pokušaji Kvržića i Halilovića završili u bloku stigao je gol.

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Zabio je Escoval u 12. minuti nakon akcije s desne strane: nakon ubačaja Kvržića, Puljić je glavom prenio loptu a Escoval je bio spreman na takav rasplet situacije i poentirao. Rijeka je povela u ranoj fazi utakmice što je sigurno rasteretilo gostujuće igrače koji su sigurno u glavama imali imperativ što bolje prezentacije i odgovarajućeg rezultata u debiju njihova novog trenera Rožmana.

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Rijeka je nastavila pritiskati, pokušaji Gorgona, Acostyja i Andrijaševića nisu pronašli put prema mreži, kao ni lijepi volej Puljića u 27. minuti.

Varaždin je jedinu priliku imao u 34. minuti kada je nakon kornera Stolnik ostao sam, a udarac glavom otišao je iznad grede. Samo minutu kasnije, Kvržić je ubacio opasnu, prizemnu loptu, Stolnik je uklizao ispred Nevistića i umalo pospremio loptu u vlastitu mrežu.

U 35. minuti, nakon novog kornera bijelih, lopta se odbila do Puljića koji je odlično pucao kroz šumu nogu, ali Nevistić je bio na visini zadatka.

Može se reći da je pobjednik odlučen u 36. minuti kada su Bijeli zabili i drugi pogodak, nakon jedne lukavštine vrijedne divljenja: Nakon brzo izvedenog kornera, lopta je stigla skoro do ivice kaznenog prostora Varaždina gdje ju je nečuvan od obrambenih igrača dočekao Halilović. Veznjak Rijeke imao je vremena pogledati i snažnim plasiranim udarcem pogoditi mrežu vratara domaćih Nevistića. Pomoglo je i to što je lopta na putu prema vratima dotakla nekoga od Varaždinaca te na taj način dodatno otežala posao vrataru.

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

U 43. minuti Kvržić je, nakon ubačaja, pucao prizemno, lopta je došla do Puljića pred golom koji je iz neposredne blizine prebacio gol.

Rijeka je dobro krenula i u nastavak. Varaždin je imao priliku u 53. minuti, Benko je pucao iz slobodnog udarca, ali Prskalo je bio siguran.

I onda je krenula riječka serija prilika. U 55. minuti Halilović se lijepo riješio pratnje braniča i odigrao za Puljića čiji je udarac ponovo odsjeo na vratnici.

Samo minutu kasnije Acosty je lijepo gurnuo za Andrijaševića koji je probao iznenaditi Nevistića u bliži kut, ali vratar Varaždina bio je spreman. U istoj minuti u sjajnoj prilici se našao i Gorgon, koji je ostao sam pred golom Varaždina, ali nije dobro reagirao.

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Varaždin je prijetio u 68. minuti. Štefulj je potegnuo s 18 metara, lopta se od bloka odbila u visokom luku, ali Prskalo je bio siguran.

U 74. minuti Rijeka je bila blizu trećeg gola, udarac Andrijaševića s ruba kaznenog prostora otišao je pored gola.

I zadnje nade domaćih u eventualni preokret pale su u vodu pola sata prije kraja utakmice kada su Varaždinci ostali s igračem manje na terenu. U 68. minuti Neven Đurasek dobio je crveni karton i time otklonio eventualne sumnje u krajnji ishod utakmice.

Leon Benko Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari