RIJEKA PREGAZILA DINAMO! Razigrani Bijeli golovima odgovorili na “bezobrazluk” Marija G.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U sjajnom derbiju Bijelima se isplatila angažiranost i agresivnost zbog koje su od sredine prvog dijela igrali s igračem više! A nadahnutu igru cijele momčadi lijepim pogocima su okrunili Heber (2), Pavičić i Puljić

RIJEKA – DINAMO 4:1 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 23. Kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 4.572. Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelci: Gavranović (16), Heber (19, 60), Pavičić (48), Puljić (87)

RIJEKA – Sluga – Zuta, Punčec, Župarić, Leovac – Grahovac, Bradarić (Capan, 90) – Kvržić (Črnic, 61), Pavičić, Heber  (Puljić, 84) – Čolak

DINAMO – Livaković – Sosa, Doumbia, Ademi, Olmo, Gavranović (Hodžić, 84), Gojak (Hajrović, 50), Benković, Moro (Rrahmani, 65), Stojanović, Lešković

Kakav vatrometni početak derbija prvenstva na Rujevici! Rijeka je pritisnula od prvog sučevog zvižduka i krenula prema golu Livakovića pa je branič Dinama Lešković, nekadašnji Bijeli, već u drugoj minuti dobio žuti karton zbog prekršaja – bio je to jedini način da zaustavi okomite nasrtaje Bijelih prema golu Dinama.

Angažiranost Riječana i pritisak na modru obranu itekako se isplatio jer je Lešković u 26 minuti dobio i drugi, isključujući žuti karton (nakon ružnog udarca laktom prema Čolaku) pa je Rijeka od tog trenutka igrala s igračem više!

A prije toga vidjeli smo toliko toga: dva zgoditka, svaki na jednoj strani, i još nekoliko lijepih prilika! U 8, minuti nakon brzog kornera Heber je pucao glavom ali lopta je prošla pored vratnice. U 10, minuti Gavranović se izborio za prostor na 18 metara i uspio upututi udarac koji ipak nije bio preopasan. Prizemno upućenu loptu Sluga je elegantno uhvatio.

A onda su počeli padati zgodici. U 16, minuti jednu lijepu driblersku minijaturu na desnoj strani kojom je izacio riječkog braniča iz ravnoteže Olmo je završio lijepim ubačajem prema petercu Riječana a tamo je loptu u padu dočekao Mario Gavranović, zahvatio ju glavom i neobranjivo proslijedio u donji desni kut gola vratara Sluge.

Gavranoviću treba odati priznanje za golgeterski instinkt ali ne i za ono što je potom učinio: nepisani je običaj da igrači kada postignu gol bivšoj momčadi, s kojom su proživjeli toliko toga dobroga, ne slave burno i pretjerano postignuti zgoditak odajući tako poštovanje bivšim suigračima i klubu. No Gavranović je učinio upravo suprotno: teatralno je pozdravio riječke navijače na zapadnoj tribini a onda klizanjem po travi prema istoj toj tribini dodatno naglasio svoju radost zbog postignutog zgoditka. Očekivano, uzvraćeno mu je salvom zvižduka.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Gavranovićeva arogancija i bahatost kao da su se obile o glavu njegovoj momčadi: Rjeka je tek nekoliko minuta kasnije uspjela izjednačiti! Nakon katastrofalne pogreške vratara Livakovića Čolak je presjekao loptu i uspio spriječiti vratara Dinama da prvi dođe do nje i ispuca loptu. Lopta se odbila do Hebera koji ju je gurnuo u praznu mrežu. Izjednačenje Riječana popraćeno je oduševljenjem tribina!

No ni tu nije bio kraj „osveti sudbine“ Mariju Gavranoviću. U 20, minuti u jednoj situaciji kada se usamljen u napadu pokušao domoći ubačene lopte, napadač u plavom je udario svog čuvara Župarića za što je nagrađen žutim kartonom što je popraćeno ovacijama s tribina.

U 35, minuti priliku iz slobodnog udarca s 25 metara imao je Moro ali je loptu uputio samo do živog zida. Minutu kasnije Kvržić se našao u odličnoj poziciji ali je lopta po njegovu udarcu s nekih 18 metara završila u modrom bloku.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi! Nakon jednog dugog napada, u kojem se lopta nekoliko puta odbijala u noge požrtvovnih Riječana (a sve je počeo uporni Čolak!) lopta je došla do Pavičića koji se varkom oslobodio svog čuvara a onda se s nekih 14 metara po sredini Livakovićevih vratiju odlučio na topovski udarac nakon kojeg se lopta neobranjivo zakoprcala u gornjem lijevom kutu Livakovićevih vratiju! Maestralni zgoditak mladog Pavičića koji je prije pola godine Dinamovu svlačionicu zamijenio riječkom! Armada i navijači na svim tribinama burno su proslavili vodstvo Rijeke – sudeći prema odnosu snaga na terenu u tom trenutku, osvajanje tri boda bilo ja sasvim izgledno!

Naravno, Modri se nisu željeli predati i s deset igrača pokušavali su zaprijetiti Slugi ali njihovi opasni napadai razbijali su se o riječku obranu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Utakmica je praktički riješena u 60, minuti kada je Heber svojm drugim zgoditkom povisio vodstvo Bijelih na 3-1. Nakon nove pogreške u obrani Dinama, Čolak je sjajno proigrao Hebera koji se sjurio prema golu i majstorski prebacio Livakovića!

“Točku na i” stavio je prekrasnim zgoditkom iz slobodnog udarca Jakov Puljić u 87, minuti susreta!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari