HRVATSKA – ISLAND 2:0 Majstorskim golovima Brozovića neuvjerljiva Hrvatska uzela nova tri boda

„Vatreni“ su do pobjede stigli nekadašnjim “talijanskim“ načinom: zabili gol već u 15. minuti pa potom „otaljavali“ utakmicu u relativno niskom ritmu sve do isteka zadnje minute…

U vrlo teškim uvjetima, po iznimno lošem terenu i tribinama bez gledatelja, jer je Hrvatska još pod suspenzijom zbog divljanja navijača, hrvatski nogometaši su došli do vrlo važne pobjede nad Islandom (2:0).

Oba gola u utakmici 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji na praznom Maksimiru zabio je Marcelo Brozović.

Prvi gol  postignut je u 15. minuti kada je nakon dvostrukog dodavanja Rakitića i Brozovića ovaj potonji snažno udario loptu lijevom nogom s nekih 20 metara a ona je odsjela u samom desnom kutu vratara gostiju.

Brozović je i drugi puta zabio, ovoga puta u sudačkoj nadoknadi nakon lijepe solo akcije koju je okončao ponovno snažnim udarcem s ivice šesnaesterca – ovoga puta desnom nogom u lijevi vratarev kut!

brozovic

Hrvatska sada ima 10 bodova, a s ovom pobjedom pobjegla je drugoplasiranom Islandu za tri boda i mirno čeka nastavak kvalifikacija za SP u Rusiji.

U zadnjim trenucima utakmice crveni karton zbog grubog starta dobio je Ivan Perišić koji će tako nažalost propustiti utakmicu protiv Ukrajine u ožujku kada slijedi nastavak kvalifikacija.

Izbornik Čačić dao je po poluvrijeme Kovačiću (prvo) i rekovalescentu Modriću (drugo) poluvrijeme, no nejasno je zašto ranije nije učinio još poneku izmjenu – prije svega u igru je ranije trebao ući Kramarić (ušao tek u 85.) umjesto Rakitića koji nije imao svoj dan, i potkraj utakmice je očito izgubio i fizičku moć.

No sve gledatelje pred televizijskim ekranima još je jednom najviše iznervirala loša izvedba lijevog bočnog Pivarića koji je u više navrata lošim procjenama gubio poziciju pred islandskim napadačima koji su dolazili preko njegove strane u izgledne prilike pred našim vratima – da ne spominjemo brojna njegova loša dodavanja “u prazno” i općenito neuvjerljivu izvedbu. To je i dalje  igrač koji očito uživa neke povlastice kad stalno ima prednost pred Leovcem, Strinićem pa i Vrsaljkom koji bi mogao “pokriti” i poziciju lijevog bočnog.

Od prilika na utakmici izdvojili bi  34. minutu kada je lopta u ruku pogodila Arnasona u kaznenom prostoru, no sudac Rocchi nije dosudio kazneni udarac. U 41. minuti ubačaj Vrsaljka pogađa Perišića koji je sam na šet metara od islandskih vrata, ali njegov volej završava ravno u tijelu vratara Halldorsona. U 42. minuti prijete Islanđani, a lob E. Bjenarssona vratar Subašić jedva izbacuje u korner.

U drugom susretu iz ove skupine Turska je u Antalyji također rezultatom 2:0  pobijedila Kosovo. Golove za prvu tursku pobjedu zabili su Burak Yilmaz (51) i Volkan Sen (55).Večeras se još sastaju Ukrajina i Finska

tablica-hr-sp

HRVATSKA – ISLAND 2:0

Strijelac: 1:0 Brozović (15), 2:0 Brozović (90+1)

Crveni karton: Perišić (90+3)

Sudac: Rocchi (Italija)

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić – Badelj, Kovačić (Modrić, 46)- Brozović, Rakitić (Kramarić, 85), Perišić – Mandžukić (Čop, 90+1)

ISLAND: Halldorsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, E. Bjarnason (Traustarsson, 76)- B. Bjarnason , Boedvarsson (Kjartarsson, 75)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari