Orijent 1919 želi igrati Prvu HNL na Kantridi!

Foto. Riječanin/Mateo Levak

Riječki drugoligaš podnio je zahtjev za ishodovanje prvoligaške licencije na stadionu Kantrida

Riječki drugoligaš podnio je zahtjev za ishodovanje prvoligaške licencije! Trenutačno drugoplasirani klub Druge HNL nalazi se na poziciji koja jamči kvalifikacije za plasman u Prvu HNL.

U kontekstu mogućeg plasmana u Prvu HNL treba znati da je postupak licenciranja sve rigorozniji, što znači da Orijent 1919 ne može igrati na Krimeji, piše Sportcom.hr.

Može igrati na stadionu Kantrida, koji će shodno zahtjevima Opatije dobiti drugoligašku licenciju.

Budući da je Orijent 1919 također kao alternativni stadion prijavio Kantridu, kultni riječki stadion izvjesno će opet na papiru postati prvoligaški.

Što se tiče ostalih uvjeta, Orijent 1919 je tijekom procesa ishodovanja licencije u prednosti pred vodećim Šibenikom i trećeplasiranim Rudešom.

Poznato je da Šibenik ima ozbiljnih financijskih problema da bi tek tako dobio prvoligašku licenciju, dok Rudeš prema izjavama klupskih čelnika još uvijek nije uspio osigurati prvoligaški budžet.

Na drugoligaškoj ljestvici nema više kandidata za plasman u prvu ligu budući da druge momčadi prvoligaša ne smiju igrati najviši rang natjecanja.

Drugim riječima, Orijent 1919 je ove sezone bliže prvoj ligi nego što se čini sportskoj javnosti, iako trenutačno ima manji budžet od trećeligaša poput Opatije i Rudara, piše Sportcom.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari