RIJEKA – CIBALIA 2:0 Veliko htijenje igrača, podrška Armade i „probuđeni“ Matei donijeli nova tri boda!

Riječani su riješili sve dileme u ovom susretu do 25. minute kada su poveli 2:0 dvama golovima (Gorgin i Matei) iz opravdano dosuđenih kaznenih udaraca

RIJEKA – CIBALIA 2:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 17. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 3500. Sudac Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: Gorgon (18, 11m), Matei (24, 11m)

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Elez, Žuta, Maleš, Bradarić, Martić (Čanađija, 73), Mišić, Matei (Ajayi), Gorgon (Handžić, 86)

CIBALIA: Matković, Karačić, Zgrablić, Jerbić, Čuljak, Tomašević, Mijoković, M. Mišić, Pervan, Dabro, Baša

Unatoč nevjerojatno dosadnoj kiši koja nas već tjednima muči u gradu kojeg volimo nazivati „gradom koji teče“, silna navijačka energija koja danima vlada među gorljivim pobornicima i simpatizerima Bijelih prelila se danas i na travnjak stadiona na Rujevici. Armada je uvijek Armada, no posljednjih dana sve navijače je dodatno mobilizirala, ražalostila ali i združila smrt omiljenog nam člana Aljoše Sušića koji je desetljećima bio jedan od najvjernijih, najprepoznatljivijih i najomiljenijih navijača Rijeke.

Njemu u čast Armada je danas upriličila i navijački korteo koji se izlio ulicama grada uz veliko finale na riječkom Korzu gdje je priređena i velika bakljada. Ipak, ostalo je dovoljno snage za navijanje pa je Rujevica danas odzvanjala navijačkom pjesmom i puno dulje od 90 minuta koliko nominalno traje jedna nogometna utakmica. Nekad na Kantridi, danas na Rujevici a sutra opet na Kantridi, utakmice u izvedbi Armade traju još puno dulje…

armada-baklje
Foto: Jadranka Šoić

Onaj drugi moment koji je mobilizirao sve u gradu koji vole Rijeku – prvenstveno Klub i navijače – je po općem mišljenju nepravedna odluka disciplinskog suca HNL-a koji je jedan (upitni) „verbalni delikt“ ponajboljeg igrača Rijeke ove jeseni, Franka Andrijaševića, kaznio suspenzijom od čak tri utakmice, što taman „hvata“ i važnu utakmicu Rijeke s Dinamom na Maksimiru na kojoj će Bijeli morati odigrati bez Andrijaševića – ali i s puno inata.

Sve su to momenti koji su Bijele danas načinili „gladnim lavovima“! Iako ponovno lišeni nekoliko izuzetno važnih igrača – prije svega neumornog gol-veznjaka Andrijaševića, prvog „špica“ Gavranovića i neumornog Vešovića – Matjaž Kek ponovno je „iskemijao“ dobitnu momčad. U vrh napada gurnut je Gorgon, njegovo mjesto na lijevoj strani napada zauzeo je Rumunj Matei koji je odigrao odlično prvo poluvrijeme, desno je Vešovića zamijenio Martić, Maleš je pridružen Bradariću na poziciji zadnjih veznjaka, a Andrijaševića je „glumio“ povratnik u momčad Mišić koji je bio zadužen za „crtanje“ akcija pred golom gostiju.

tablica-261116

I crtali su Bijeli u prvom poluvremenu, majstorskom vještinom! Maestralna je bila akcija koja je prethodila prvom golu Rijeke: Bradarić je imao stopostotnu priliku, vratar gostiju Matković je odlično intervenirao, no Bradarić je nastavio akciju s odbijenom loptom, lijepo petom proigrao Mateija koji dribla Zgrablića a ovaj ruši Rumunja – penal čist kao suza!

Odgovornost je preuzeo Gorgon koji je u rujnu u Vinkovcima u sudačkoj nadoknadi pri rezultatu 0:0 zakucao loptu iz penala u prečku Matkovićevih vratiju i tako je Rijeka tada ostala bez dva (upisana) boda, no večeras je želio pošto-poto ispraviti tu grešku. I uspio je – Matković u jednu stranu, lopta u njegov desni kut, i Rijeka je povela!

Samo šest minuta kasnije situacija vrlo slična opisanoj! Matei ponovno u kaznenom prostoru u situaciji „jedan na jedan“, ovoga puta sapliće ga Karačić, a udarac s 11 metara ovoga puta izvodi sam Matei. Tuče na isto mjesto kao i Gorgon, i to je 2:0!

Utakmica je time praktički riješena – do isteka 90 minuta gledali smo na momente vrlo zanimljivu i sadržajnu utakmicu, a da je bilo malo više smirenosti u nekim situacijama (Gorgon, Bradarić, Martić…) pobjeda Rijeke mogla je nakraju biti i izraženija.

Cibalia je najveću priliku u prvom dijelu imala u 22. minuti kada je Baša pobjegao obrani Rijeke, ali njegov udarac iz izgledne pozicije otišao je pored gola.

U nastavku utakmice Rijeka je čekala svoju priliku, prva je stigla u 50. minuti kada je Mišić pronašao Gorgona koji se našao u dobroj situaciji, ali vratar Matković obranio je pokušaj.

Cibalia je u drugom dijelu postala konkretnija u napadu, ali riječka obrana bez većih problema otklonila je sve pokušaje.

Najveću priliku u drugom dijelu Rijeka je imala u 84. minuti. Gorgon je pobjegao obrani Cibalije i izašao sam pred vratara Matkovića koji je sjajno reagirao.

Mogla je još poneka lopta završiti u Matkovićevoj mreži, no ono najvažnije je ostvareno – novi trobod je tu, i nakon mini-posrtaja u Koprivnici Rijeka se vratila na pobjedničke staze!

A na vrhu sada ima čak devet bodova prednosti pred Dinamom koji ima utakmicu manje – sutra će Modrima uoči njihove utakmice u Osijeku sigurno  “plesati” tablica pred očima…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari