„Rijeka“ na Maksimiru: Kek najavljuje bitku, Armada prevlast na tribinama!

Momčad „Rijeke“ danas na Maksimiru (18 sati) protiv „Dinama“ igra prvu polufinalnu utakmicu Kupa Hrvatske, na istom mjestu gdje je prošlog proljeća, nakon niza maksimirskih posrtaja, izvojevana velika pobjeda (1:0) u prvoj utakmici finala Kupa koja je, pokazalo se, trasirala put do ukupnog trijumfa u tom natjecanju.

Riječane je posljednjih sezona, nažalost, dugo pratila – pa možda i sve do opisane prošlogodišnje pobjede – „stigma“ momčadi koja se predaje „čim proputuje naplatne kućice na autoputu prema Zagrebu i maksimirskom stadionu“. Kakav ćemo pristup utakmici vidjeti večeras, kako će Riječani reagirati nakon s(p)retno izvojevanog remija u subotnjoj prvenstvenoj utakmici na Kantridi protiv istog protivnika, golom Radoševića u posljednjim trenucima sudačke nadoknade?

Trener Matjaž Kek u najavi utakmice obećaje puno agresivniji pristup igrača i borbu na terenu „do posljednje kapi znoja“ (ružno je javno reći – krvi). Pitanje je hoće li cijela momčad, svaki igrač, moći slijediti Kekove naputke. Podosta je tu oscilacija u formi pojedinaca. Igrači su tijekom protekla četiri dana od derbija na Kantridi imali vremena i za rekuperaciju i za nekoliko treninga, za prvu postavu momčadi ponovno konkuriraju Samardžić i Mišić (i neće biti iznenađenje ako baš ovaj potonji osvane u momčadi kao dodatni „osigurač“ ekipe). Čini se da su lakše ozljede sanirali Balaj, Leovac i Bradarić, tako da nekih većih nevolja s kadrom za srijedu navečer ne bi trebalo biti.

Iako se nakon subotnjeg derbija često i kritizirala igra riječke momčadi koja se u jednom dijelu utakmice (pogotovo drugo poluvrijeme!) teško nosila s razigranim i fizički nadmoćnijim Zagrepčanima, ne možemo se oteti dojmu da „Rijeka“ – ako želi ukupnu pobjedu u polufinalnom kup-srazu s „Dinamom“ – mora nametnuti odmjeravanje svoje prednje, i „Dinamove“ zadnje linije. Upravo nam se napad Riječana čini kao prednost, a „Dinamova“ zadnja linija kao slabost (dokazao je to i subotnji derbi). Dojam s tribina, barem one D, bio je da kad Riječani (Sharbini, Balaj, Leovac…) uspiju krenuti u brojna napadačka „križanja“, poput onih rukometnih, „Dinamovi“ igrači iz zadnje linije teško to prate, i često „gube glavu“.

No kako doći u priliku da napadneš „Dinamo“ u Maksimiru, a istovremeno ostaviš jako „osiguranje“ pred svojim vratima, najveća je briga trenera Keka. Nadamo se da će pronaći odgovore na ovakve rebuse!

Armada se ponovno u velikom broju priprema za odlazak u Zagreb, a prema svim najavama moglo bi se lako dogoditi da zbog riječke navijačke sile, i dobro nam poznatih „Dinamovih“ problema s navijačima – Riječana bude više na tribinama no Zagrepčana!

Vjerojatni sastav Rijeke: Vargić – Tomečak, Lešković, Mitrović, Leovac – Bradarić, Radošević – Jugović, Mišić, Sharbini – Balaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari