ITALIJA NEĆE NA SVJETSKO PRVENSTVO

ŠOK U PALERMU: Velkovski i S. Makedonija izbacili Italiju iz dodatnih kvalifikacija za SP

Foto: Mateo Levak

Sjeverna Makedonija je u Palermu golom Trajkovskog u 2 minuti sudačke nadoknade pobijedila favoriziranu Italiju 1:0 i izbacila ju iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Najveće iznenađenje dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo kreirala je reprezentacija Sjeverne Makedonije koja je na gostovanju s 1:0 pobijedila aktualne europske prvake, reprezentaciju Italije.

Italija, četverostruki svjetski prvak, imala je 32 udarca prema gostujućem golu. Makedonci su u Palermu samo četiri puta uputili loptu prema suparničkom golu, a jedna od tih lopti završila je u mreži Gianluigija Donnarumme.

Gol Aleksandra Trajkovskog možete pogledati OVDJE.

Makedonci će za plasman na Svjetsko prvenstvo morati odigrati još jednu veliku utakmicu – protiv Portugala. Portugalci su večeras pobijedili Tursku 3:1. Za Tursku je Yilmaz u 86. minuti promašio gol s bijele točke pri vodstvu Portugala 2:1.

Nogometaši Walesa pobijedili su na domaćem terenu u Cardiffu Austriju s 2-1 u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Prvo ime susreta bio je u Real Madridu osporavani i ‘nevidljivi’ Gareth Bale koji je zabio oba pogotka za domaćina, a u završnoj borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo Wales će još jednom biti domaćin. Velšani čekaju pobjednika ogleda Škotske i Ukrajine, a ta će se utakmica odigrati tijekom lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari