U Centru Zamet ove subote Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U subotu 9. veljače u Centru Zamet održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Indoor 2019., u organizaciji Veslačkog kluba Jadran Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza.

Natjecanje na veslačkim simulatorima ove će godine okupiti 506 natjecatelja iz šest zemalja, među kojima i osvajače olimpijskih medalja, braću Damira i Martina Sinkovića te Damira Martina, najavili su na konferenciji za medije predsjednik Veslačkog kluba Jadran Ivo Zrilić, veslač Mateo Stojšić i glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Natjecanje se održava dvanaestu godinu zaredom i od skromnog županijskog takmičenja za regionalne klubove preraslo je u međunarodni događaj te je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar Svjetske veslačke federacije (FISA), naglasio je Zrilić.

Iz godine u godinu natjecanje raste po u broju sudionika te po kvaliteti rezultata, a osim toga je postalo i obavezno natjecanje za kandidate za slovensku i hrvatsku reprezentaciju. Ove godine povećan je broj ergometara pa će odmjetiri snage istovremeno moći čak 30 natjecatelja, a novina je i štafeta s četiri veslača koji će se izmjenjivati na 2000 metara.

Natjecanje će se u subotu održavati od 10 do 15 sati, a u 11,30 sati je svečano otvorenje.

Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Mateo Stojšić, Ivo Zrilić i Slaviša Bradić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari