ČESTITAMO

U Rijeku nose pregršt medalja! Sjajni rezultati plivačica KUP-a Primorje Aqua Maris na natjecanjima u Mađarskoj i Splitu

Uspješan vikend imale su kadetkinje i mlađe juniorke Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris. Kadetkinje su, naime, sudjelovale na Orka Kupu u mađarskom gradu Székesfehérváru, a njihove starije kolegice na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore u Splitu.

S trodnevnog međunarodnog natjecanja u Mađarskoj (na kojem su, uz domaće, sudjelovali i klubovi iz Poljske, Slovačke, Austrije i Hrvatske), kadetkinje, predvođene trenericom Marijom Šavko, osvojile su srebro i broncu i duu te zlata u kombinaciji i timu. “Srebrni” duo čine Ema Božić i Mia Majstorović koje su ostvarile i najbolje riječke plasmane (Ema 8., a Mia 15. mjesto) u natjecanju u figurama, održanom prvog dana u Székesfehérváru, u kojem je nastupilo 97 plivačica. Brončane medalje u duu osvojile su Katja Perić (12.) i Mia Štimac koje su u figurama zauzele 12. i 18. mjesto.

Odličnim nastupima u kombinaciji i timu, odrađenim bez greške, odnosno bez negativnih bodova sudaca, djevojke su osvojile zlato i to u kombinaciji Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Nika Dobrecović, Korina Vidas, Stella Veršić, Emily Brnčić, Lenny Cvijić, Marija Prokhorenko te rezerve Cvita Strižić i Katia Tomašev, dok su u timu nastupile: Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Nika Dobrecović, Korina Vidas, Stella Veršić i Emily Brnčić (rezerve: Lenny Cvijić i Marija Prokhorenko).

Kadetkinje su nastavile niz odličnih rezultata započet još na Kupu Hrvatske koji je održan u dva dijela. Naime, u studenom su u figurama Mia Majstorović i Ema Božić zauzele prvo i drugo mjesto u figurama, a kombinacija i tim zaslužile su brončane medalje.

Djevojke 8. i 9. lipnja odlaze u Zagreb na Prvenstvo Hrvatske za kadete. Prošle su godine na državnom prvenstvu u Splitu bile zlatne u kombinaciji i srebrne u timu.

A s državnog natjecanja upravo su se vratile mlađe juniorke. One su, predvođeni trenericom Andreom Kosanović i trenerom Adrianom Gavelleom, u Splitu također ostvarili izvrsne rezultate u svim disciplinama.
Ena Peričić osvojila je 4. mjesto u solu, a na stepenicu više (3. mjesto) Ena se popela zajedno s Mijom Cvijić u duu.

Brončane su bile mlađe juniorke i u timu koji su činili: Ena Peričić, Mia Cvijić, Nastasija Gardijan, Tina Račić, Klara Vidas, Anhelina Zvolinksaya, Vita Žic (rezerva: Leona Rovan), dok je kombinacija zauzela 4. mjesto. U kombinaciji su nastupili: Ena Peričić, Mia Cvijić, Nastasija Gardijan, Tina Račić, Klara Vidas, Anhelina Zvolinksaya, Vita Žic i Leona Rovan.

Budući da će od 20. do 23. lipnja na Kantridi će biti održan 23. Primorje Sinkro Kup, djevojke do kraja sezone očekuje još natjecanje na “domaćem bazenu”, ali i reprezentativni nastupi jer trenutačno pet plivačica konkurira za nacionalnu vrstu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari