SERVISNI INFO ZA NAVIJAČE Igrači i navijači pred derbi dišu kao jedno – Rijeka će slaviti u Maksimiru!

Nogometaši Rijeke u subotu gostuju kod Dinama (Stadion Maksimir, 15 sati) u okviru 18. kola MAXtv Prve lige

Hladno vrijeme stiglo je u Rijeku, ali odlične igre riječkih nogometaša zagrijale su vjerne navijače. Rijeka u subotu igra protiv Dinama u Maksimiru (15 sati) na tradicionalno neugodnom gostovanju, ali optimizam navijača nemoguće je zauzdati.

Glavni razlog su, naravno, odlične igre izabranika Matjaža Keka koji ne znaju za poraz ove sezone, a u prvenstvu su u 17 ogleda upisali čak 14 pobjeda!

I zato ne čudi gotovo jedinstvena poruka navijača: Rijeka će slaviti u Maksimiru!

Riječki nogometaši u važnu utakmicu ulaze sa šest bodova prednosti, a poraz do Dinama u veljači 2016. jedini je posrtaj izabranika Matjaža Keka u posljednje 53 prvenstvene utakmice.

– Veseli nas činjenica što će puno navijača krenuti prema Zagrebu. Puno nam znači podrška u utakmici gdje već naziv derbi nosi puno upitnika. Želimo odigrati dobru utakmicu, predstaviti se kakva je Rijeka bila u ovom dijelu prvenstva kroz pozitivnu atmosferu nakon pobjede protiv Lokomotive, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke, u najavi utakmice protiv Dinama.

– Dinamo se dignuo u zadnjim utakmicama, Petev je napravio dobar posao i to je druga ekipa. Dinamo je igrao dobro u posljednjim utakmicama, posebice u Osijek. Petevu je uspjelo posložiti ekipu. Ovo je utakmica velikog uloga, ali nije odlučujuća, zaključio je Matjaž Kek.

Alexander Gorgon ove sezone igra u odličnoj formi i jedan je od riječkih aduta u ovoj utakmici.

– Ove utakmice su posebne za svakog igrača. Živimo za ovakve utakmice, idemo u Maksimir bez pritiska. Ako pobijedimo to je nešto veliko za nas, ako izgubimo, o čemu ne razmišljamo, neće se dogoditi ništa posebno, rekao je Alexander Gorgon koji će prvi put igrati u Maksimiru.

– Nije dobro ući u utakmicu s namjerom da izboriš remi. Obično onda stvari krenu krivo. Pokušat ćemo nastaviti igrati kao dosad. Veći je pritisak na Dinamu, pokušat ćemo igrati svoj nogomet. Dinamu dajem prednost jer domaći teren može biti velika prednost u ovakvim utakmica, zaključio je Alexander Gorgon.

Servisne informacije za navijače

S obzirom na odlazak velikog broja navijača HNK Rijeka koji planiraju odlazak na utakmicu donosimo navijačima nekoliko servisnih obavijesti.

Osim „Bijelog vlaka“ u organizaciji kluba navijača Armada očekuje se odlazak velikog broja navijača na utakmicu s osobnim i kombi vozilima te autobusima. Iz policije smo obavješteni da će glavni prihvatni punkt za navijače HNK Rijeka biti naplatne kućice Lučko od kud će se navijači pod policijskom pratnjom prepratiti do parkirališta kod južnog ulaza na stadion Maksimir.

Preporučeno vrijeme dolaska navijača na Lučko je najkasnije 13 sati da bi se izbjeglo kašnjenje na početak utakmice. Gostujuća tribina jug namijenjena za navijače HNK Rijeka se otvara u 13 sati i cijena ulaznice je 30 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti  na dan utakmice od 12 do 15:45 sati na blagajnama na južnom ulazu na stadion Maksimir.

Pozivamo sve naše navijače na fer i korektno navijanje te podsjećamo na protupravna ponašanja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prije, za vrijeme i nakon utakmice, a koja se odnose na prekomjernu alkoholiziranost (preko 0,5 g/kg), zabranu uporabe i posjedovanja pirotehnike, svih oblika diskriminacijskog ponašanja i dr.
Pozivamo sve navijače na korektnu i maksimalnu podršku što će odvesti našu Rijeku do pobjede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari