SRETNO, ANTONIO!

SRETNO, ANTONIO! Triatlonac iz Kraljevice kreće po medalju u Tokio

Screenshot Kanal RI

Antonio Franko ispisao je povijest hrvatskog paraolimpijskog sporta kao prvi triatlonac koji će sudjelovati na Paraolimpijskim igrama.

Spreman je osvojiti olimpijsku medalju, a put Tokija kreće 21. kolovoza.

Do medalje ga čeka dug put. 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikliranja te 5 km trčanja, donosi Kanal RI.

“Očekujem svoj najbolji nastup, svoje najbolje izdanje i nadam se osvojit medalju. Ova utrka mi je najležernija, puno teže se bilo kvalificirati nego što će bit odradit ovu utrku jer svi moji protivnici su mi više manje poznati. U zadnje dvije godine sam morao biti u top 10 i pobjeđivati najbolje da bi uopće izborio plasman”, kaže Antonio Franko, paraolimpijac.

Deset najboljih paratriatlonaca nastupa u Tokiju, a o rezultatima će odlučivati nijanse. Najžešći protivnik mu je Francuz.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: ADRIANA KOŠTA
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“On je najbolji, najviše pobjeda ima od svih, ali opet, nije da ostavi ostale 5 minuta nego jednu, u utrci od sat vremena se svašta može desiti”, govori Antonio.

Najveći problem natjecateljima će predstavljati vrućine i velika vlažnost.

“Temperatura mora 27 – 29 stupnjeva, zrak 33 C, i vlažnost između 70 I 85 posto”, pripreman je Antonio.

Antonio Franko, triatlonac iz Kraljevice, ima veliku podršku svojih prijatelja, mještana I Grada.

“Ja ovdje imam spisak finalista koji nastupaju I kada čitam imena zemalja iz kojih dolaze Brazil, Kina, Francuska, Velika Britanija, Japan, Rusija, SAD, među te zemlje se svrstala I jedna mala Hrvatska iz čijeg još manjeg grada Kraljevice dolazi veliki sportaš, mi možemo kao grad bit samo ponosni”, rekao je Dalibor Čandrlić, gradonačelnik Kraljevice.

“Sigurna sam da ćeš ponosno boriti se i predstaviti svoju domovinu na ovim OI u Tokiju”, poručila je Antoniju Franku Paula Vučković, predsjednica Gradskog vijeća Kraljevice.

Antonijev put do Tokija bio je dug, težak i mukotrpan. Za svoju prvu olimpijsku medalju boriti će se 28. kolovoza, ujutro u 6:30. U Kraljevicu se vraća dve dana kasnije u večernjim satima.

“Odradit svoju najbolju utrku, pa ako to bude dovoljno za medalju – nitko sretniji od mene”, poručio je za kraj za Kanal RI Antonio Franko.

Sretno Antonio!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari