NAJVEĆI LANAC MARINA NA MEDITERANU

ACI još jednom potvrdio status nautičkog lidera

Foto: ACI

Najveći lanac marina na Mediteranu te apsolutni predvodnik domaćeg nautičkog sektora, u jeku svoje 40. obljetnice dobio je još jedno priznanje – i to ono za doprinos razvitku gospodarstva i nautike, koje mu je na Svečanoj akademiji dodijelilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ova godina za ACI je bila po mnogočemu posebna, prvenstveno ako se uzme u obzir kako je nacionalni nautički lanac kroz cijelu godinu prigodno obilježavao 40. obljetnicu svoga postojanja. Osim brojnih aktivnosti koje je kompanija provodila, ova godina za ACI je bila plodonosna i kada su u pitanju brojne nagrade i priznanja. Posljednje u nizu priznanja najvećem lancu marina na Mediteranu uručeno je od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a tom prigodom ACI je vrednovan za svoj doprinos razvitku gospodarstva i nautike. Na tradicionalnoj Svečanoj akademiji koja se održala u Hotelu Brioni Pula priznanje je u ime ACI-ja preuzeo predsjednik Uprave Kristijan Pavić.

Dani pomorstva i unutarnje plovidbe, koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, započeli su u Puli. U pulskom Hotelu Brioni održana je prigodna Svečana akademija u okviru koje je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković uručio nagrade i priznanja za poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Hrvatskoj i svijetu. Ministar Butković istaknuo je kako je ova godina bila vrlo uspješna u pomorskom sektoru, budući da je usvojen čitav niz dobrih propisa i zakona o pomorskom dobru, a posebice dugoočekivani Zakon o pomorskom dobru koji je uslijedio nakon 20 godina rada resora. Uvodnim govorom ministar Butković podsjetio je kako su brojne značajne investicije trenutno u fazi realizacije, počevši od obnove riva i lukobrana pa sve do gradnje malih luka, a najavio je i nastavak investicijskog ciklusa.

Novim vrijednim priznanjem ACI okrunio veliku 40. obljetnicu poslovanja

Među istaknutim laureatima ove tradicionalne dodjele nagrada i priznanja našao se i ACI d.d., koji je nagrađen priznanjem za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva i nautike. Kao regionalni predvodnik u nautičkom turizmu ACI je ove godine proslavio velikih 40 godina od osnutka, a tijekom četiri desetljeća djelovanja pozicionirao je Hrvatsku u sam vrh svjetske nautike. Svojim nautičkim iskoracima i djelovanjem kroz najveći sustav marina na Mediteranu koji diljem Hrvatske broji 22 luke nautičkog turizma, ACI je dao izniman obol ukupnim turističkim rezultatima te utjecao na značaj hrvatskog turizma u ukupnom nacionalnom gospodarstvu. Dodjeli priznanja prisustvovao je predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić, koji je i preuzeo zasluženo priznanje.

„Osvojeno priznanje još je jedna potvrda izvrsnosti i dokaz da kontinuirana ulaganja u kvalitetu ne prolaze neprimijećeno. Zadovoljstvo mi je što smo ovu slavljeničku godinu okrunili još jednim vrijednim priznanjem te sam ponosan što smo i ove godine ponovno predstavljali Republiku Hrvatsku, a posebice naš turizam u najboljem mogućem svjetlu i dali mu svoj maksimalni doprinos. Vjerujem kako će sva priznanja i nagrade koja smo kroz ovu godinu imali čast primiti biti samo vjetar u leđa za daljnje pothvate, investicije i nautičke iskorake“, istaknuo je predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari