PROMOCIJA BAŠTINE PAGA

Galerija | ACI nastavlja promicati prirodna i kulturna blaga Lijepe naše: U Šimunima promovirali kulturno-umjetničku baštinu Paga

U ACI marini Šimuni održana je njedinstvena promocija kulturno-umjetničke baštine Paga povodom 40. obljetnice najvećeg lanca marina na Mediteranu

U ACI marini Šimuni održana je manifestacija promocije lokalne gastronomske i kulturno-umjetničke baštine Paga povodom proslave 40. obljetnice od osnutka najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ja, kojem su se u organizaciji ovog događaja pridružili grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga.

Događaj koji je okupio ponajbolje lokalne OPG-ove, KUD-ove i ostale članove zajednice gostima je iz prve ruke otkrio jedinstvenosti paške tradicije. Događaj su upotpunili članovi KUD-a „Družina“ Pag te predstavnici škole Paške čipke, koji su tom prigodom goste upoznali s paškom nošnjom, plesom i umijećem šivanja nadaleko prepoznate paške čipke.

Večernje druženje upotpunila je klapa Sol, a za goste je pripremljen i prigodni degustacijski menu s autohtonim paškim proizvodima pod nazivom „Pag na meniju“.

ACI d. slavi velika četiri desetljeća svoga postojanja

Tijekom proteklih 40 godina ACI, danas apsolutni predvodnik nautičkog sektora u Republici Hrvatskoj, je postao sinonim za vrhunsku kvalitetu, profesionalnost i inovacije u nautičkom sektoru, a stasao je i u jednog od najvećih ambasadora hrvatske materijalne i nematerijalne baštine u svijetu.

Domjenak u ACI marini Šimuni bio je prilika za zahvaliti svim partnerima, zaposlenicima i prijateljima na njihovom dugogodišnjem povjerenju i podršci pri ostvarivanju povijesnih iskoraka najvećeg lanca marina na Mediteranu i regionalnog predvodnika u nautičkom turizmu.

Manifestaciji su prisustvovali Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović, član Uprave ACI d.d., Kristijan Gligora, ACI-jev ambasador i najmlađi podvodni istraživač te brojni drugi gosti i članovi lokalne zajednice.

Ante Fabijanić: Marina značajno obogaćuje turističku ponudu Paga

„ACI marina Šimuni prva je marina na našem otoku, a trenutno i jedina. Ova marina svakako ima veliki značaj, budući da zahvaljujući njoj na Pag dolaze mnogobrojni nautičari sa svih strana svijeta, a posjećuje ju i veliki broj hrvatskih gostiju. ACI marina Šimuni je jedna sigurna luka, koja omogućuje siguran privez. Također, sama marina značajno obogaćuje turističku ponudu Grada Paga te se nadamo kako će se u marinu i nadalje investirati te ju unaprjeđivati novim sadržajima. Upravo manifestacije kao što je ova pridonose jačanju ponude unutar same marine i to je pravi smjer koji trebaju slijediti svi akteri u turizmu kako bismo naposljetku zajedno obogatili turističku ponudu cijelog otoka“, naglasio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Kristijan Pavić: Slavimo zajedničku ljubav prema moru

„Danas smo ovdje kako bismo proslavili, ne samo naš jubilej, već i zajedničku ljubav prema moru, jedrenju i kulturno-umjetničkoj baštini Lijepe naše, a pravim bogatstvom gastronomske i kulturno-umjetničke tradicije može se posebno pohvaliti upravo otok Pag. U suradnji s Gradom Pagom i Turističkom zajednicom Grada Paga, pripremili smo ovu posebnu manifestaciju i okupili najreprezentativnije predstavnike lokalne zajednice u vidu proizvodnje autohtonih gastronomskih delicija, izvedbe tradicionalnih plesova, primjene čuvenih lokalnih načina šivanja i ostalih kulturnih dobara Paga, a sve to popraćeno autohtonim glazbenom izvedbom klape „Sol“, istaknuo je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI d.d.

ACI je svojom inicijativom i angažmanom na ovoj manifestaciji kroz predstavljanje autohtonih proizvoda u marini Šimuni obogatio iskustvo gostiju te dao svoj doprinos brendiranju otoka Paga kao jedinstvene turističke destinacije. U sklopu proslave 40. obljetnice od osnutka ACI-ja, organiziran je i projekt pod nazivom “Pag na meniju“ koji je nautičarima, ali i ostalim gostima pružio autentičan doživljaj lokalnih mirisa i okusa. Ova jedinstvena inicijativa dio je bogate gastronomske baštine otoka Paga te istovremeno naglašava ljepote otoka i njegovu prirodnu autentičnost.

Josip Ostrogović: U Šimunima smo održali i veliku akciju čišćenja mora, podmorja i okoliša

Koliki je doprinos tvrtke ACI d.d. za lokalnu zajednicu, mjesto te more i okoliš otoka Paga, pojasnio je član Uprave ACI d.d. za marketing, investicije i maloprodaju, Josip Ostrogović.

„Također, iznimno mi je zadovoljstvo danas biti ponovno ovdje nakon nedavnog posjeta Šimunima, kada smo kroz veliku akciju čišćenja mora, podmorja i okoliša zajednički istaknuli važnost brige o našem moru i obali, a posebno mi je drago što još jednom mogu pozdraviti i Kristijana Gligoru, našeg ambasadora i najmlađeg hrvatskog podvodnog istraživača, koji svojim radom i predanošću nadahnjuje i postavlja pravi primjer hrvatskoj mladeži“, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari