KRAPINSKE TOPLICE

Antimaskeri se ponovno okupili pred školom u Zagorju; Stigla interventna!

Foto: Zagorje International

Nakon incidenta u petak, kada su prosvjednici koji se protive maskama nasilno upali u školu u Krapinskim Toplicama, pri čemu je čistačici pozlilo pa je hospitalizirana, jutros su se antimaskeri ponovno pojavili pred školom.

Zbog svega je stigla i interventna policija koja je stala pred prosvjednike, piše Index.

Od danas ulaz u školu čuvaju i dva zaštitara.

Kako javlja portal Zagorje International, zasad je sve mirno, osim nekoliko verbalnih ispada prema novinarima. Prosvjednici su predvođeni Kristijanom Gaćinom koji je i pokrenuo pobunu pozivajući se na dobrobit sina koji ide u školu u Krapinskim Toplicama. Njegov je sin danas odbio ući u školu nakon što je ponovno upozoren da je maska obavezna na ulazu. Maske se, inače, u toj školi moraju nositi samo na hodnicima i u zajedničkim prostorijama, ne i u učionicama.
VIDEO DANA:

“Danas su prosvjednici doveli učenika u školu, koji je ušao, ali na zamolbe da je u školi u zajedničkim prostorima potrebno nositi masku, odbio je ući u školu i samovoljno je izašao iz nje.

Zaštitari ne stvaraju poteškoće nikom pri ulazu, oni samo paze na red i mir, a mi nastavljamo s nastavnim procesom kao da se ništa ne događa. A ovim prosvjedom se moraju baviti institucije koje su za to zadužene.

Jutros je stigao tim psihologa, za pružanje psihološke pomoći djelatnicima kojima je prouzročena šteta, a onda će se utvrditi situacija s učenicima koji su prisustvovali ulasku nasilničke horde i svjedočili vrijeđanju i govoru mržnje.

Djeca su još uvijek pod stresom i šokom, mnogi prvašići su u petak išli plačući kući. Dobili smo i dosta poziva roditelja koji su tražili zaštitu svoje djece, a o svemu su obaviještene sve institucije, vidjet ćemo koja će biti daljnja postupanja u narednom periodu, da se šteta svede na najmanju moguću razinu”, rekao je ravnatelj škole Samson Štibohar, potvrdivši informaciju da je za danas najavljen i dolazak ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i njegovog tajnika u školu te ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje.

“Sigurnost učenika i neometano odvijanje nastave nama je prioritet, a dalje ćemo vidjeti”, zaključio je Štibohar, prenosi Zagorje International.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari