NAKON 13 SATI

Danas se sudi crkvenjaku optuženom za silovanje pasa

Foto: Screenshot

Danas će biti izrečena presuda Ivoru Ivaniševiću, crkvenjaku optuženom da je godinama zlostavljao pasa. Presuda bi mu trebala biti izrečena nakon 13 sati.

Sudilo mu se u odsutnosti.

Presuda dolazi tjedan dana prije odlaska ovog slučaja u zastaru, 21. rujna, piše Index.

Podsjetimo, Ivanišević bi, prema optužbama, izgladnjivao pse, a potom bi im, nakon silovanja, za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentirao na stotine CD-ova i DVD-ova, koje je policija pronašla u njegovom stanu. Ivor Ivanišević, optužen da je godinama fizički zlostavljao svoje pse, a kujicu i šest godina silovao, danas radi u Europskom parlamentu i već šest godina uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Općinski kazneni sud je za njim raspisao tjeralicu nakon što se nije pojavio na sudu 16. ožujka.

VIDEO DANA:

Bivši član Vijeća za ekumenizam HBK

Podsjećamo, radi se o nekadašnjem članu Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, koji je suđenje izbjegavao pravdajući se depresijom i PTSP-om.

Ivanišević je uhvaćen u velikom lovu na pedofile, a tražio je da se javnost isključi sa suđenja, što mu je isprva i odobreno, ali to rješenje je uskoro ukinuto pa javnost ima pravo doznati sve gnjusne detalje optužnice i čuti kako se Ivanišević brani ako suđenje ikada započne.

No ono što je dosad poznato je da je Ivanišević preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos. Slike je slao čak i s e-mail adrese svoje tvrtke, registrirane za grafički dizajn, pa istražiteljima nije bilo teško otkriti njegov identitet. U pretresu njegovog stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-ova zanimljivih istražiteljima, a oduzeti su mu i memorijske kartice te mobiteli.

“Kujica je uginula, bila je potpuno razvaljena od silovanja”

Rodezijski goniči, koje je po optužnici seksualno zlostavljao, smješteni su u Dumovec, ali kujica je vrlo brzo uginula od ozljeda koje joj je nanio.

“Kujica je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je”, doznali smo jednom prilikom od aktivista za zaštitu životinja koji su skrbili za pse oduzete Ivaniševiću.

Tvrdio da je sklonište u Dumovcu krivo za loše stanje pasa

Ivaniševića se optužnicom tereti da je pse zlostavljao punih šest godina te da je kujici koju je silovao hranu i vodu davao tek nakon što bi zadovoljio svoje spolne sklonosti. Tako je ona zapravo bila dresirana za silovanje i prihvaćala ga je bez branjenja. Zapravo je siroti pas mogao birati između silovanja ili trajne gladi, žeđi i batina.

Ivanišević se na ispitivanju branio šutnjom, dok je krivnju za loše stanje pasa pokušao svaliti na sklonište u Dumovcu, tvrdeći da su oni krivi jer nisu kod kujice prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije pa je kujica uginula valjda zbog toga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari