SVE SU MU OMOGUĆILI

BAŠ SE RAZBAHATIO: Britanac u Zadru prvo pobjegao iz samoizolacije, a onda tražio mekanu postelju i posebnu hranu

Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Na račun poreznih obveznika, prekršiteljima se osiguravaju uvjeti kao da su u hotelu

Stožer civilne zaštite Grada Zadra u srijedu 12. kolovoza morao je tragati za Britancem koji je pobjegao iz samoizolacije, piše 057info.

Iako je njegov prijatelj pozitivan na koronavirus, odbio se testirati. Kad je patrola Civilne zaštite došla u kontrolu, nije ga zatekla u objektu, a njegov cimer rekao im je da je izašao na stražnji izlaz kako bi otišao u ljekarnu.

Odmah je krenula potraga u okolici te je uočen s ruksakom na leđima, nakon čega je automobilom Saniteta odveden u karantenu, zajedno sa svojim zaraženim prijateljem. Ljekarna u koju je ušao morala je biti zatvorena i dezinficirana, kao i apartman u kojemu je boravio i koji u sljedeća tri dana ne smije biti ponovno iznajmljen.

Kao osobe visokog rizika smješteni su na treći kat hotela u kojemu se u Zadru provodi karantena, a sat vremena, koliko je bilo potrebno da se organizira dežurstvo, našli su se pod ključem kako ne bi ponovno pobjegli. Zbog takvog su se tretmana na kraju požalili britanskoj ambasadi, a Mate Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra, kaže da za to nema nikakvog uporišta.

“Izašli smo na teren nakon što smo dobili dojavu epidemiologa da se osoba za koju se sumnja da ima koronavirus nalazi na toj lokaciji i napravili smo sve prema uputama o njihovom zbrinjavanju. Mi smo valjda jedini grad koji osigurava smještaj za strane državljane, koji ne mogu napuštati Hrvatsku dok ne prvedu 14 dana u samoizolaciji. Vrata prostora u koji su smješteni su stalno otključana, ali su pod nadzorom naših pripadnika”, izjavio je Lukić za 057info.

Britanac je s Hvara, gdje je najvjerojatnije zaražen, otputovao na Plitvička jezera, a tamo je osjetio prve simptome bolesti. Testiranje u Zadru pokazalo je da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je i njemu i njegovom bliskom prijatelju određena samoizolacija, a zatim i karantena.

Iako se žale da su im ugrožena ljudska prava, u karanteni traže voće, leće, šampone, mekanu posteljinu… što im se na trošak zadarskih poreznih obveznika i isporučuje.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari