NA UTAKMICI

Beroš ljutit zbog navijača u zadarskoj dvorani: ”Ovo je pljuska našem trudu da smanjimo broj zaraženih!”

Foto: Pixsell

Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost, poručio je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš žestoko je kritizirao činjenicu što su u Zadru u dvoranu Višnjik pušteni navijači na finale košarkaške lige usprkos epidemiološkim mjerama koje su na snazi, prenose Vijesti.hr

Priopćenje iz Ministarstva zdravstva prenosimo u cijelosti: 

Ministar zdravstva Vili Beroš izražava svoje veliko nezadovoljstvo puštanjem navijača mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu.

‘Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru je velika pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od COVID-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji’, kaže ministar zdravstva i dodaje da, kada je šteta već učinjena očekuje od vodstva zadarskog košarkaškog kluba da učini pozitivni korak prema istinskoj brizi za svoje navijače i sugrađane.

‘Ako im je istinski stalo do navijača i simpatizera svog kluba i žele ih i ubuduće na svojim utakmicama, neka ih pozovu da dođu u dvoranu u istom broju na cijepljenje. Mi smo cjepivo osigurali, naši liječnici su spremni, pa hajde, cijepimo se da bismo zajedno opet mogli u sigurnosti biti na tribinama i navijati za svoje klubove’, poziva Beroš ističući da je i sam ljubitelj sporta, ali kao najodgovorniji za zdravlje hrvatskih građana želi da svi skupa damo doprinos zdravstveno sigurnijoj budućnosti.

‘Glavna turistička sezona je pred vratima, važna nam je radi gospodarstva i svih naših građana i ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne doprinose tome’, poručuje ministar zdravstva, zaključuje se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari