Borba protiv koronavirusa: I U Hrvatskoj bi uskoro mogli zabraniti javna okupljanja s više od 1000 ljudi

Foto: Ilustracija (Riportal.hr/M. Levak)

Nacionalni stožer danas razmatra mjeru hoće li i u Hrvatskoj zabraniti okupljanja s više od 1000 ljudi

Nacionalni stožer civilne zaštite sve bliže je odluci o zabrani javnih okupljanja u zatvorenom prostoru u Hrvatskoj. O novim mjerama u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom odlučivat će danas.

Susjedna je Slovenija prije nekoliko dana donijela tu odluku, s tim da su odlučili da je broj ljudi koji se smiju okupljati ograničen na 500.

Kako piše Jutarnji list, Hrvatska se odlučila za liberalniju varijantu u kojoj će dopustiti sve skupove u zatvorenim prostorima koji ne premašuju brojku od 1000 ljudi. Zabrana će stupiti na snagu ovisno o tome koliko će se brzo širiti Covid-19.

Preporuka je liječnika i bez toga da se izbjegavaju sva mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi, a posebno tamo gdje velik broj čine stariji i kronični bolesnici.

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj je i dalje 12. Tri su oboljela u Zagrebu, pet u Rijeci i četiri u Varaždinu.

Četvrtina Italije u karanteni

“I dalje imamo samo 12 zaraženih koronavirusom, što u ovim okolnostima koje vidimo ponajprije u Italiji smatram uspješnim. Mislim da to dokazuje da mjere koje provodimo i koje ćemo provoditi daju očekivane rezultate”, rekao je u nedjelju u RTL-u Danas ministar zdravstva Vili Beroš.

VIDEO DANA