NOVA AFERA

Britaniju trese seks skandal. Političari službena putovanja koristili za prostitutke i opijanje

Foto: pexels

Neki su zastupnici išli toliko daleko da su prije posjeta nekoj zemlji slali detaljne upute o vrsti šampanjca ili hrani koje žele. Kako bi to zaustavili, mnogi su pribjegli tome da su dnevni red zastupnika napunili sa što više posjeta i sastanaka kako bi smanjili slobodno vrijeme za potencijalno loše ponašanje

Brojni britanski zastupnici koristili su parlamentarna putovanja u inozemstvo kao priliku za druženje s prostitutkama, raskalašeno ponašanje i prekomjerno opijanje, piše Politico.

Jedan bivši konzervativni zastupnik, sada član Doma lordova, pitao je lokalne stanovnike za upute do najbližeg bordela kada je putovao u jugoistočnu Aziju u posjet s parlamentarnom skupinom svih stranaka.

Još jedan torijevac i bivši ministar ostao je “raditi” nakon što se zastupnička delegacija vratila kući kako bi se zabavio u lokalnim bordelima.

Visoki laburistički zastupnik pokazao je naklonost prema “ruskim djevojkama” tijekom putovanja u inozemstvo, prema jednom stranom diplomatu.

U sklopu istrage koja je u tijeku Politico je razgovarao s više od desetak vladinih dužnosnika u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu koji su potvrdili tvrdnje o pijanom, razvratnom ili nedoličnom ponašanju određenih zastupnika i kolega na takvim putovanjima.

Otkriveno je i da su neki zastupnici sudjelovali u zabavama koje su organizirali diplomatski predstavnici na koje su zvane prostitutke u svrhu zabavljanja gostiju.

Neki su zastupnici išli toliko daleko da su prije posjeta nekoj zemlji slali detaljne upute o vrsti šampanjca ili hrani koje žele. Kako bi to zaustavili, mnogi su pribjegli tome da su dnevni red zastupnika napunili sa što više posjeta i sastanaka kako bi smanjili “slobodno vrijeme” za potencijalno loše ponašanje.

Bivši konzervativni zastupnik osigurao je korištenje seksualne radnice tijekom posjeta Kini, što su drugi zastupnici u šali nazivali “dobivanjem buketa cvijeća u sobu” do kraja putovanja.

U posjetu obližnjoj europskoj zemlji, tri zastupnika nisu se pojavila na jutarnjem sastanku uz doručak koji je organiziralo veleposlanstvo nakon teškog opijanja prethodne noći, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari