NIJE PRIJAVILA

Časna sestra ima koronavirus: Svi koji su bili na misi moraju se javiti liječniku

Foto: Ilustracija

Časna sestra srednjih godina druga je osoba oboljela od virusa Covid-19 u Ogulinu i ukupno 19. zaražena na području Karlovačke županije

Informaciju su potvrdili na tiskovnoj konferenciji Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, na kojoj je ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Ervin Jančić naveo kako se radi o gospođi, ne navodeći njeno zanimanje.

”Nakon uzetih anamnestičkih podataka, osoba je smještena u izolaciju, te se zbog simptoma posumnjalo na infekciju koronavirusom, učinjena je obrada koja je dokazala da je pozitivna, gospođa se do sada dobro osjeća, a ovisno o stanju kliničke slike, tako će biti i zbrinuta”, kazao je dr. Jančić.

Ravnatelj Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin, dr. Josip Zorko potvrdio je da se radi o časnoj sestri.

“Župnik me zamolio da poručim svima koji su bili na misi u Župi sv. Križa u Ogulinu u nedjelju, 15. ožujka da se jave liječnicima. Časna je bila na toj misi, ona je inače zadužena za prodaju Glasa koncila i druge tiskovine”, kaže dr. Zorko, a piše Jutarnji list.

Ona se došla na Hitni prijam požaliti na jaki kašalj. Nije otkrila da je boravila van Hrvatske, no Zorko kaže da je kasnije doznao da je bila u Bosni i da se vratila u Ogulin 13. ožujka, dva dana prije mise.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari