NEGDJE JE I KATASTROFALNO

CIJEPLJENI U HRVATSKOJ: Split je najgori veliki grad, Rijeka i PGŽ u samom vrhu po broju cijepljenih

Rekorder je Varaždinska županija sa 47 posto cijepljenih drugom dozom, dok je najmanje, tek 33 posto, drugu dozu primilo u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Hrvatskoj i dalje trend pada broja novozaraženih, danas 550 manje nego prošle nedjelje, umrlih je 68 ljudi. Karta HZJZ-a stope cijepljenih u Hrvatskoj pokazuje koliko je ljudi cijepljeno jednom, a koliko s dvije doze, i to odvojeno po regijama, po županijama i po općinama.

Više u VIDEOPRILOGU:

Kakvo je stanje cijepljenih s dvije doze? Odmah je jasno da je primorski dio Hrvatske manje procijepljen od kontinenta. Kada su županije u pitanju, rekorder je Varaždinska županija sa 47 posto cijepljenih drugom dozom, dok je najmanje, tek 33 posto ljudi, drugu dozu primilo u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Stanje po općinama pokazuje da je najzelenija Općina Sali u Zadarskoj županiji s više od 65% cijepljenih drugom dozom, dok je najslabija u Vrhovinama u Lici tek 18 posto, te u Dalmaciji Dicmo i Otok gdje je tek 19 posto cijepljenih.

Kada su posrijedi četiri najveća grada, najbolje stoje Rijeka i Osijek s oko 48 posto, Zagreb je na 46 posto, a Split na 35 posto cijepljenih drugom dozom, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari