Detalji ubojstva Riječanina u Mozambiku: ‘Primao je prijetnje. Iza njega je ostalo četvero djece’

Riječki inženjer elektrotehnike Alfred Musizza Fredi posljednjih nekoliko tjedana primao je prijetnje smrću

Riječki inženjer elektrotehnike Alfred Musizza Fredi (49), koji je prošli petak u pola bijela dana s tri metka smaknut u Maputu, glavnom gradu Mozambika, posljednjih nekoliko tjedana primao je prijetnje smrću.

Toliko je strahovao za život da je čak posljednjih dana prije likvidacije spavao u kući u nizu u sklopu hotelskog kompleksa ispred kojega je na kraju ubijen. Musizza je u Mozambiku živio sa suprugom i četvero djece više od jednog desetljeća, a njegovi prijatelji kažu da ne mogu vjerovati da je ubijen.

Iza njega su ostali supruga i četvero djece

“Ne možemo vjerovati da je ubijen. Iza njega su ostali supruga i četvero djece koji će teško sve ovo proći. Pružena im je psihološka pomoć, ali i 24-satna policijska zaštita. Bila je to klasična ‘sačekuša’. Na novu lokaciju Alfred se preselio prošli tjedan. Promijenio je dnevnu rutinu, izlazio u drugo vrijeme, na posao odlazio drugim ulicama. Nakon izlaska iz kuće kobnog petka oko 13 sati krenuo je prema svojoj Toyoti Rav 4. S prednje strane mu je put prepriječila Toyota Ractis iz koje je išetao naoružani suvozač i upucao ga. Svjedok događaja za lokalne je medije ispričao da su ubojice bili svjetlije puti”, rekao je prijatelj ubijenog Musizza, piše Jutarnji list.

Iako je Hitna pomoć brzo došla, nesretni je čovjek preminuo nedugo nakon pucnjave koja se dogodila stotinjak metara od srednje škole. Sugovornik otkriva i da su susjedi tijekom očevida policiji ispričali kako je automobil u kojem su bili ubojice nekoliko dana ranije kružio susjedstvom.

Na upit, s obzirom na primljene prijetnje, kome se Musizza eventualno zamjerio ili stao na žulj, sugovornik dodaje da je pokojni bio povezan s političkom elitom Mozambika koja je, pak, u sprezi s lokalnim moćnicima.

“Bio je očajan zbog poslovnih pothvata koji su mu stopirani”

“Posljednjih je tjedana Alfred bio očajan zbog poslovnih pothvata koji su mu stopirani. Jedno ministarstvo nekoj uglednoj stranoj kompaniji, koja se bavi eksplozivima i kontroliranim miniranjem i koju je on doveo u Mozambik, nije izdalo licencu za rad. Čekali su deset mjeseci pa su navodno lobisti od njega i poslovnih partnera tražili 300.000 američkih dolara kako bi utjecali da se sigurnosni i vojni aparat konačno trgne.

Taj poslovni potez trebala je biti sigurna investicija u rudarstvo. Alfred se mučio i s naplatom potraživanja za radove montiranja antena za mobilnog operatera.

Ostali su mu dužni, ali kako nikoga nije podmićivao od lobista, ostao je zakinut”, ispričao je izvor.
Vijesti.hr

Foto: Facebook

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari