DIP će zbog Karamarkove izjave o krađi mandata podnijeti kaznenu prijavu DORH-u

Državno izborno povjerenstvo priopćenjem se očitovalo o izjavi prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako postoje indicije da je Domoljubna koalicija u noći parlamentarnih izbora pokradna za pet ili šest mandata.

“Izjava g. Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o “krađi” mandata. Zbog navedenog DIP će Državnom odvjetništvu RH podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare”, stoji u priopćenju DIP-a.

Podsjetimo, Karamarko je na HDZ-ovom skupu u Imotskom u subotu izjavio: “postoje indicije, (…) da smo potkradeni za 5 ili 6 mandata, moram i to reći, ali ispitat ćemo to”.

U nedjelju je, pak, na službenom Facebooku izrazio nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-adospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na paralamenatarnim izborima, te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenoga 2015.

APIS je odbacio optužbe i sumnje u potkradanja te su poručili da prozivanje njih za manipulaciju znači nepoznavanje izbornog procesa.

“Podsjećamo da u svakom biračkom odboru sjede predstavnci stranaka koji mogu uzeti kopije zapisnika. Koliko je nama poznato, ni jedna stranka nije se službeno žalila. APIS IT je zadužen za tehničku realizaciju provedbe izbora, a za sve ostalo, molimo da se obratite DIP-u kao nadležnom tijelu”, odgovorili su iz APIS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari