'PODUZIMA SE SVE'

‘Dvije djevojke kritično, jedna ostala bez oka’: Ministrica govorila o zdravstvenom stanju ozlijeđenih u masovnim pucnjavama

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Ministrica zdravlja Danica Grujičić rekla je za RTS da su dvije pacijentice ozlijeđene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva u kritičnom stanju. Djevojčica, primljena nakon pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, još uvijek u kritičnom stanju i vitalno ugrožena. Pacijenti u smederevskoj bolnici su van životne opasnosti

“Što se tiče ozlijeđenih u pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva, koji su u KC-u, dvije djevojke su i dalje životno ugrožene. Djevojčica koja je imala ozljedu glave, iako je postoperativni sken zaista odličan, nažalost stradalo joj je lijevo oko, metak je ostao tu “Ona je još pod sedativima, tako da ne možemo u potpunosti procijeniti njeno stanje dok je ne počnemo buditi”, rekla je srbijanska ministrica zdravstva Danica Grujičić za RTS.

Kritično je i djevojka koja je imala višestruke ozljede abdomena, dodala je i najavila da će danas biti podvrgnuta još jednoj operaciji.

“Mladić koji je imao ozljedu femoralnih arterija i vena na nogama prebačen je na Kliniku za vaskularnu kirurgiju, morat će na dodatne intervencije. Muškarac koji je imao ozljedu prsnog koša i ozljedu kralježnice za sada je stabilno, On je ekstubiran i pri svesti. Ja sam razgovarala s njim, ali on ima paraplegiju, nažalost. Što se tiče mladića koji je došao iz Smedereva, završena je torakalna drenaža, on je također stabilan i ekstubiran je, rekla je.

Poručila je i da je pacijent u KBC-u “Dragiša Mišović” i dalje na potpori, kako bi mu se održao tlak. “Što se tiče mladića koji je u bolnici u Zemunu, on je imao teške ortopedske povrede koje su sanirane, imat će još najmanje jednu ili dvije operacije i nažalost za sve njih, osim za one koji su otpušteni, najvjerojatnije će ići na drugu operaciju”, rekao je ministar.

Prema njezinim riječima, djevojka koja je imala ozljedu podlaktice i nije se mogla spasiti je u dobrom stanju.

“Fantastična je. To dijete je nevjerojatno, takvi ljudi nas uvijek razvesele, mentalni sklop te djevojčice je nevjerojatan i stvarno joj želim brz oporavak. Robotika se razvija i sve ostalo, moći će koristiti svoju ruku, “, rekla je ministrica.

Pacijent koji je imao ozljede noge i grudnog koša je stabilno, dodala je Grujičić. Navela je da su ozlijeđeni u smederevskoj bolnici van životne opasnosti.

“Bila sam u Smederevu i oba mladića su dobro, jednog sam zatekla u hodniku, a drugi ima ozljedu potkoljenice. To je sve sređeno, kolege u smederevskoj bolnici su jako dobro reagirali”, rekla je.

Navodi da su dvojica dječaka koji su ozlijeđeni u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, a koji su imali ozljede mekih tkiva, jučer pušteni kući. Jedna djevojčica je i dalje u teškom stanju.

“Poduzima se sve što je moguće, dekompresija je napravljena koliko je to bilo moguće, bila su dva iskusna neurokirurga. I dalje radimo sve”, rekla je, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari