„RIJEČANIN“ POGURAO STVAR: Ono kad mediji natjeraju ARZ da započne s popravkama uništenih odbojnika!

Foto: Riječanin

Tvrtki Autocesta Rijeka – Zagreb trebalo je više od četiri mjeseca da započne s popravkom odbojnika na prometnici stradaloj u izlijetanju kamiona još početkom rujna

U ARZ-u će vjerojatno reći da su čekali lijepo vrijeme, no mi znamo da je istina pomalo drugačija: već više od četiri mjeseca čeka se na popravak ograda uništenih u prometnim nesrećama, naprimjer one na autocesti Rijeka – Zagreb nakon izlaza Čavle koja se dogodila još početkom rujna. Tada je vozač kamiona Renault čeških registracijskih oznaka izgubio kontrolu nad teškim vozilom te nakon kraćeg “vrludanja” po prometnici udario u odbojnik o čemu smo pisali OVDJE.

Istina, interventne ekipe ARZ-a istoga su dana propisno označile mjesto na kojem se dogodio udes i za očekivati je bilo da se u nekom razumnom roku zamijeni uništeni odbojnik te ukloni privremena signalizacija. Istina, u međuvremenu su u ARZ-u imali i drugih problema, kao naprimjer onaj s neočekivanim iskakanjima šahti u tunelima (OVDJE).

No još otada iz tvrtke Autocesta Rijeka- Zagreb, dioničkog društva oformljenog za građenje i zaduženog za gospodarenje rečenom autocestom, nisu reagirali onako kako su trebali – a trebali su popraviti oštećenja u nekom razumnom roku. (OVDJE)

Otrpilike 130 dana sasvim sigurno nije razuman rok za popravak rečenog oštećenja!

Cijelo to vrijeme vozači su bili izloženi velikoj opasnosti jer nema goreg nego doživjeti nesreću pa umjesto u zaštitnoj ogradi završiti u „iskidanoj“ zaštitnoj ogradi koja svojim otvorenim metalnim dijelom prijeti nesretnicima poput noža za maslac.

Djelatnici službe za održavanje danas su izašli na teren na rečeno mjesto i započeli sa sanacijom ograde na tom mjestu, no ne možemo se oteti dojmu da im je to naloženo nakon opetovanih upita web portala Riječanin o tome zašto se ograde ne popravljaju!

ARZ-u smo pismenim putem uz telefonsku obavijest postavili nekoliko pitanja od kojih izdvajamo ova dva:

Zašto se oštećene ograde na prometnici nakon prometnih nesreća samo označavaju, a ne i popravljaju? Izuzev ove gdje je HAC-ova ralica imala tešku nesreću a ograda je odmah zamijenjena neke su razbijene i duže od 4 do 6 mjeseci, za što imamo fotografske dokaze.

Zanimljivo je i pitanje novca od osiguranja: ako su osiguravajuće kuće (osiguranje vozila koje je imalo udes) već uplatile novac ARZ-u za sanaciju ograde, gdje i kako je o iskorišten?

O svemu smo informirali i predsjednika Nadzornog odbora ARZ-a, riječkog gradskog vijećnika Josipa Ostrogovića (HDZ).

Odgovor iz ARZ-a na kraju nismo dobili, iako nam je obećan, ali smo barem pridonijeli tome da ARZ prestane biti nemaran kada je riječ o sigurnosti korisnika autoceste Rijeka-Zagreb!

Foto: Riječanin

Na mnogo mjesta na autocesti blizu Rijeke oštećenja na odbojnicima samo su označena upozoravajućim stupićima

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views