TRST: Stiže nam pomorska sezonska linija koja će povezivati sjever Italije, Istarsku županiju i Primorsko-goransku županiju?

Photo: Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Primorsko-goranska županija je partner u EU-projektu MOSES za bolju pomorsku povezanost Hrvatske i Italije

U Trstu je održan pripremni sastanak projekta “MOSES: Maritime and MultimOdal transport services based on Ea Sea Way project” koji je odobren za financiranje iz sredstava javnog poziva za Standard+projekte u okviru INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020.

Regija Friuli Venezia Giulia vodeći je partner u projektu “MOSES”, a ostali partneri u projektu su Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Regija Molise i Zaklada za transport i logistiku (Emila Romagna).

Opći cilj projekta je poboljšati pomorske i multimodalne transportne usluge između Italije i Hrvatske radi stvaranja alternative cestovnom prijevozu kroz kapitalizaciju rezultata projekta “EA SEA WAY” u cilju uspostavljanja kvalitetnijih i održivih prekograničnih veza.

Na sastanku je bilo govora o uspostavi pomorske sezonske linije koja će ticati talijansku regiju Friuli Venezia Giulia, Istarsku županiju i Primorsko-goransku županiju.

Trajanje projekta MOSES je 18 mjeseci, ukupna mu je vrijednost 1.175.085,00 eura, a udio Primorsko-goranske županije iznosi 312.850,00 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari