KRAPINSKE TOPLICE

Fuchs pred školom u Zagorju: ”Ako postoje pravila, postoje za sve”

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs stigao je u školu u Krapinskim Toplicama. 

Riječ je o školi u kojoj se u petak dogodio incident kada su u nju nasilno upali antimaskeri. Čistačici je tada pozlilo pa je hospitalizirana, pišu Vijesti.hr

Jutros su se antimaskeri ponovo pojavili pred školom. Zbog svega je stigla i interventna policija, koja je stala pred prosvjednike. Od danas ulaz u školu čuvaju i dva zaštitara. U školu je jutros stigao i tim psihologa kako bi pomogli djeci i djelatnicima.

VIDEO DANA:

Fuchs je u školu stigao nešto prije podneva.

Stigao je kako bi se sastao s djelatnicima škole i pružio im podršku. Dao je i izjavu za medije.

Fuchs je i pred kamerama izrazio podršku zaposlenima te dodao da su to “čudna zbivanja”. Podsjetio je da je zakonom propisano da se ne smije prosvjedovati oko prostora škola i vrtića dok su učenici u njoj i dok se provodi nastava. “To je nešto nedopustivo i to se neće i ne smije događati.”

“Ja sam u izravnoj koordinaciji i dogovoru s ministrom unutarnjih poslova. Policija će u skladu sa svojim ovlastima osigurati što je”, rekao je.

“Svatko može imati svoje uvjerenje, živimo u demokratskom društvu. Netko tko ne želi nositi masku u kući, naravno da to neće raditi. Ako postoje neka pravila, postoje za sve”, komentirao je.

Dotaknuo se i virtualne nastave. Rekao je da učenici samo pet dana nisu bili fizički prisutni u školi. “Ako situacija bude išla u smjeru da se može nešto mijenjati u epidemiološkim mjerama, one će se mijenjati. Dok nemamo tu spoznaju, ostat će kakve jesu”, objasnio je, prenosi Dnevnik.hr.

Naveo je i da svako dijete ima dovoljan razmak između sebe u školi.

Na pitanje novinara zašto je dozvolio svakom ravnatelju da odlučuje o svojoj školi, rekao je da su to i najavili i da treba lokalno, na mikrorazini odlučivati.

“Zasad ćemo ostaviti pod nadzor objekte u kojim se održava nastava”, reko je te objasnio i da će policija kontrolirati situaciju.

U županiji, govori zamjenica župana, nije bilo novih sličnih slučajeva. “Nastava se odvija u redovnim uvjetima. Za osnivača nasih škola prije svega je najvažnija sigurnost djece i svih zaposlenih u školama”, navela je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari