U ŠKOLU MORAJU SVI

Fuchs zabrinutim roditeljima: ‘A što ako ste vi neodgovorni pa zarazite to dijete, a ono zarazi druge?’

Foto: Pixsell

Ministar je pojasnio da je djeci mjesto u školi, a opravdani i neopravdani sati primjenjivat će se kao inače

Ovo će biti školska godina koja prvi put u velikom broju obrazovnih ustanova, vrlo vjerojatno, neće početi zvonjavom školskog zvona. Djeca u mnogim školama neće 7. rujna s nastavom početi u isto vrijeme, neće zajedno imati odmore, nastavnici i učitelji rjeđe će se susretati u zbornicama, bit će više blok-satova i trosatova, djeca razredne nastave najviše će boraviti u svojim učionicama “balončićima”, a obrazovnim ustanovama hodat će puno ljudi s maskama.

O tim upravo predloženim mjerama za provedbu nastave u školama, koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s radnom skupinom Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i ostalim izazovima nove školske godine Jutarnji list je razgovarao s obrazovnim ministrom Radovanom Fuchsom.

Između ostalog se osvrnuo i na činjenicu da dio roditelja i dalje ustrajava da im se dopusti mogućnost izbora i da djeca ne moraju dolaziti u školu, odnosno da nastavu u cijelosti slušaju online.

”Ako smo država koja poštuje zakone, onda nam je jasno što kažu propisi vezani za dolazak u škole. Ako zakon kaže da je škola obavezna, onda je obavezna. Postoje iznimke kada se nastava može održavati na daljinu ili kod kuće. To su jasno izražene medicinske indikacije o kojima se raspravlja od slučaja do slučaja, pa se tako izvodi nastava u bolnici, kod kuće i slično. Dobivam u zadnje vrijeme ovakve mailove: ako se moje dijete zarazi u razredu pa nam prenese zarazu u kuću, onda ćemo svi biti u samoizolaciji, a za to ćete vi biti odgovorni. A što ako je obrnuto? Ako ste vi neodgovorni pa zarazite to dijete, a dijete onda zarazi druge? Živimo u vremenu pandemije, epidemije, koje svi zajedničkim naporima trebamo suzbijati. Djeca trebaju biti u učionicama, a opravdani i neopravdani sati primjenjivat će se kao inače”, kazao je ministar.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari