KORUPCIJA ILI RAZVOJ?

Video | Gradnja luksuznog hotela u Istri posvađala vlast, voditelj projekta: Neće biti devastacije, sječe šume ili betonizacije obale

I dok jedni vjeruju u projekt, drugi traže referendum

Predstavljen je idejni plan gradnje luksuznog hotela na pulskom Lungomaru koji je doveo do raspada lokalne vlasti u Puli. Hotel bi se gradio unutar prostora bivšeg kamenoloma. Pri gradnji se ne bi, tvrdi voditelj projekta, devastiralo, sjeklo šumu ili betoniziralo obala, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.

“Lungomare onakvim kakvim ga Pula u ovom trenutku koristi ničime nije ugrožen dakle Puležani će i dalje moći da koriste šetnicu da koriste cestu da koriste plažu”, tvrdi voditelj projekta Zoran Kostić.

Investicija je veća od 500 milijuna kuna. Hvale se novim radnim mjestima. No – ovo je i hotel koji je posvađao pulsku vlast.

“To je bio jedan od okidača raspada koalicije nesuradnje sa Možemo to jest kočenja napretka razvoja grada”, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zorčić.

Bivši koalicijski partner Možemo! želi provesti referendum o gradnji hotela. A pitali su i 500-tinjak građana u anketi što misle o projektu.

“Građani su jasno rekli da ne žele hotel na Valkanama”, rekla je predsjednica pulskog Gradskog vijeća iz Možemo!, Dušica Radojčić.

Korupciju u prostornom planiranju, kaže nam Radojčić, neće nikad poduprijeti.

“Kako je pola šume LM postalo privatno vlasništvo isto je vrlo neobično, a znamo da je direktor tvrtke hotel Valkane koja danas planira izgradnju hotela ujedno i član predsjedništva SDP-a i da je došlo do jednog lobiranja”, rekla je Radojčić.

Struka je pak jednoglasna.

“Ono što je definitivno Puli potrebno su hoteli više kategorije, četiri, četiri plus i pet zvjezdica”, rekao je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Građani su podijeljeni.

“Ako neće biti ugrožen Lungomare i šetalište ako neće biti izgradnje od hotela prema moru , neka, neka bude”, kaže Dragan iz Pule.

“Protiv! Zašto? Želim prirodu”, odlučna je Katica.

Ne raspiše li gradonačelnik referendum, Možemo kreće u prikupljanje potpisa. Uspiju li u tome, građani će odlučiti o ovoj milijunskoj investiciji, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari