Havarija na liniji Ancona-Split: Brod ostao bez pogona, tegljači ga ne mogu vratiti zbog lošeg vremena

Na brodu je oko 250 putnika, 50 vozila i između 70 i 92 člana posade

Brod ‘Aurelia’ talijanskog brodara SNAV koji plovi na liniji Ancona-Split jutros je doživio havariju kraj Žirja.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ancone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split, ali je na putu ostao bez pogona te je plutao u šibenskom akvatoriju. U Splitu je primijećen neobičan kurs broda te im se krenulo u pomoć.

Na feribotu je oko 250 putnika, 50 vozila i između 70 i 92 člana posade.

Po brod su krenula dva tegljača Delta i Argus, jedan iz Splita, drugi iz Šibenika. Prvi je krenuo već sinoć u 9 sati, drugi u 11 sati. Međutim, odustali su od tegljenja zbog loših uvjeta na moru i trenutno se razmatra hoće li brod biti dotegljen u Zadarsku ili Splitsku luku. Brod i dalje pluta, ali kako mu jedan pogonski motor radi, nema prevelikih problema, piše Splitski dnevnik.

“Ministarstvo je upoznato s havarijom, ali nije bilo potrebe za koordiniranom spasilačkom akcijom, nema štete ni ozlijeđenih. Radi se o kvaru pogonskog stroja, a u svrhu prevencije osigurana je adekvatna pratnja do sidrišta. Onečišćenja mora nema, a izvršit će se u tom smislu i daljnje provjere”, kaže David Radas, voditelj službe za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Točan uzrok kvara će se utvrditi na mjestu sidrišta o čemu će biti izviještena javnost.

Brod ‘Aurelia’ dugačak je 150 metara te širok 25. Posjeduje 295 kabina za spavanje te može primiti 2280 putnika i 650 automobila.
Splitski dnevnik
Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari