HNS-ovi CILJEVI: Devastirane nekretnine u PGŽ odmah staviti u funkciju; mlade obrazovati za ono što tržište traži!

FOTO: ilustracija (okupljanje žena HNS-a u Opatiji u svibnju)

HNS-ovci su popili kavu s građanima Opatije kako bi na licu mjesta čuli i saznali koji ih problemi najviše muče, ali i kakvi su njihovi prijedlozi za poboljšanje kvalitete života u regiji

„Hrvatskoj je potrebna promjena temeljena na izgradnji modernog, otvorenog i pravednog društva. Konkurentno gospodarstvo preduvjet je ostvarenja višeg standarda i bolje kvalitete života hrvatskih građana“ istaknuli su danas na konferenciji za medije na temu gospodarsko političkog programa Narodne koalicije Nada Turina-Đurić, kandidatkinja Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata za Hrvatski sabor Narodne koalicije u VIII. izbornoj jedinici i Vedran Kružić, predsjednik HNS tima Primorsko-goranske županije i pomoćnik ministra gospodarstva za trgovinu i unutarnje tržište u mandatu 2011.-2015.

Nada Turina-Đurić istaknula je kako se hitno mora mijenjati način funkcioniranja našeg obrazovnog sustava. Očit je nedostatak ljudi na tržištu rada za one potrebe koje iskazuju poduzetnici. Sustav se mora preorijentirati na potrebe tržišta rada i gospodarstva, mora se uskladiti dugoročno s potrebama koje će se usmjeriti u obrazovanje za zanimanja interesantna ne danas ili sutra, već u sljedećih deset ili dvadeset godina.

NTD_VK

“Jer ako se to ne dogodi, oduzet ćemo mogućnost našoj djeci da žive od svog rada“, naglasila je Turina-Đurić.

Uz obrazovanje, dotakla se i pitanja raspolaganja nekretninama u državnom vlasništvu na području Primorja i Liburnije, a koje su već godinama devastirane i neuređene, rekavši kako bi se taj problem mogao riješiti tako da lokalna samouprava dobije ovlasti za kažnjavanje vlasnika objekata koji ih ne stavljaju u funkciju kroz komunalne kazne.

Vedran Kružić poručio je kako je potrebno provesti pametnu specijalizaciju i gospodarsko jačanje hrvatskih regija kroz razvoj centara kompetencija te poticanje modernizacije hrvatskog gospodarstva. Osim toga, potrebno je vratiti povjerenje u sustav i institucije.

„Nakon 800 milijuna kuna ukinutih neporeznih nameta u mandatu tzv. Kukuriku koalicije u sljedećem mandatu smanjit ćemo dodatnu jednu milijardu kuna. Namjeravamo smanjiti porezno opterećenje tvrtkama i građanima. Podizanjem osobnog odbitka dohotka na 3000 kuna podignut ćemo standard života. Ukidanjem porezne stope od 40 % na osobni dohodak omogućit ćemo kvalitetniji život srednjoj klasi u Hrvatskoj“ zaključio je Kružić.

Nakon konferencije, Nada Turina Đurić i Vedran Kružić, u pratnji članova opatijske podružnice HNS-a družili su se i popili kavu s građanima Opatije kako bi na licu mjesta čuli i saznali ne samo koji problemi ih najviše muče, već i kakvi su njihovi prijedlozi za poboljšanje kvalitete života u ovoj regiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari