SAD JE DOSTA!

Video | Hrvatska europarlamentarka objavila rat – zraku u čipsu: ‘To je prijevara!’ Stručnjak: ‘Bez toga, čips bi bio mlitav i nikakav’

Europarlamentarka Biljana Borzan najavila je rat čipsu. Kaže, vrećice čipsa pune su zraka i da je “unutra više ničega, nego proizvoda”. Tvrdi da je to prijevara

Borzan je, inače, poznata po borbi za potrošače. Ipak, danas su joj se javili stručnjaci. Oni objašnjavaju da kada bi u vrećici bilo zraka, da bi čips bi mlitav i nikakav, ali zato ima dušika, koji nije tamo bez veze, nego čuva svježinu.

Za RTL Direkt, teoriju o čipsu je objasnio Mario Ščitar s katedre za pakiranje Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

“Metoda zamjene kisika unutar pakiranja s plinom dušikom, koji je inertan i koji zbog toga štiti proizvod od oksidacije i produžava mu rok trajnosti”, objašnjava Ščitar.

Kaže da napuhnuta vrećica čipsa ima ulogu da tijekom pakiranja transporta do kupca može doći neusitnjen, pa da se onda može jesti u ploškama, kako je i narezan, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari