PARLAMENTARNI IZBORI 2024.

IZLAZNE ANKETE: SDP i dalje vodeći u svojoj ‘utvrdi’ – 8. izbornoj jedinici. Evo rezultata i za ‘našu’ 7. jedinicu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Više od 3 milijuna i 733 tisuće birača imalo je pravo glasa na ovim parlamentarnim izborima, a od sedam sati ujutro bilo je otvoreno više od šest i pol tisuća biračkih mjesta

U 19 sati zatvorila su se birališta čime je završena i dvodnevna izborna šutnja, a RTL u suradnji ekskluzivno donosi prve rezultate izlaznih anketa, piše Net.hr.

Prema njima, 58 mandata osvajaju HDZ i partneri, 44 SDP-ova koalicija, 13 osvaja Domovinski pokret, Možemo! i Srđ je grad 11, Most 9, Nezavisna platforma Sjever 2, IDS i partneri 2 te Fokus – Republika 1.

Pogledajte detaljnje predikcije raspodjele mandata u 7. i 8. izbornoj jedinici prema izlaznim anketama:

Podaci su to prikupljeni na biračkim mjestima nakon što su birači obavili svoju građansku dužnost. U prethodnim izbornim ciklusima greška je bila manja od 1 posto u odnosu na službene rezultate.

Izlazne ankete provedene su na 400 mjesta diljem zemlje, a sudjelovalo je više od 20 tisuća birača. One će pokazati smjer kojim idemo u iduće četiri godine, odnosno što su hrvatski birači rekli koga žele da ih vodi.

Službeni rezultati su oni Državnog izbornog povjerenstva (DIP), piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari