RAZMJERI PLJAČKE

Video | Jad i bijeda ruskih šibicara s fronte: Kradu šminku, donje rublje, žarulje i – vreće krumpira

Svaki dan Ukrajinci objavljuju fotografije na ovu temu, poput one na kojima je jedna denacificiranih veš mašina koje su Rusi ukrali ili pokušali ukrasti

Dok veliki vođa nosi jaknu od 90 tisuća kuna, botoksira se i krka kavijar na mega luksuznim superjahtama, njegovi Rusi su sirotinja. I lopovi sitnog zuba koji pokušavaju ukrasti bilo što vrijedno. Tek nakon što se ruska vojska povukla sa sjevera Ukrajine, otkriveni su razmjeri Z pljačke.

Svaki dan Ukrajinci objavljuju fotografije poput one na kojima je jedna denacificiranih veš mašina koje su Rusi ukrali ili pokušali ukrasti. Kradu se laptopi, televizori, žensko donje rublje i da – vreće krumpira. A kako izgleda sadržaj džepova ruskih zarobljenika? Puni su satova, mobitela i šminke koju šalju doma suprugama. Guardian piše da povratnici u Trostanjecu govore kako su im Rusi doslovno odnijeli žarulje. 

Ukrajinci svoje ukradene mobitele geolociraju u Bjelorusiji, a istraživački novinari portala Mediazona objavili su ovu kartu iz koje je vidljivo kako iz jedne bjeloruske pošte lopovi šalju ukradeni plijen diljem Rusije. I naravno da su odmah krenule šale, memovi i karikature. A za vikend su u Lavovu ispred bivše zgrade ruskog konzulata prosvjednici istovarili hrpu starih televizora i laptopa, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari