KARAMARKO: “Reforma javne uprave mora se dogoditi, ali provodit ćemo je postupno”

Tomislav Karamarko

‘Budući premijer gospodin Orešković je proučio program kojeg smo zadnje tri godine radili u suradnji s IFO institutom i zadovoljan je njime. Taj program će biti okosnica za uspješno provođenje reformi’, poručuje Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u četvrtak putem Facebooka kako se reforma javne uprave mora dogoditi, ali postupno, te ocijenio kako bi nagli potezi na tom području stvorili novi pritisak na proračun.

“Reforma javne uprave mora biti postupna. To znači da smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi mora biti proporcionalno rastu gospodarstva i sposobnosti realnog sektora za otvaranje novih radnih mjesta. Nama se ne smije dogoditi da zbog naglih poteza na tom području stvorimo novi socijalni pritisak na proračun. Da bi reforme bile provedene, rješenja moraju biti sveobuhvatna. To znači da nećemo jedan problem rješavati tako da otvaramo drugi”, napisao je Karamarko.

U odvojenom objavi ponovio je kako će mandatar Tihomir Orešković imati zadnju riječ.

“Budući premijer gospodin Orešković je proučio program kojeg smo zadnje tri godine radili u suradnji s IFO institutom i zadovoljan je njime. Taj program će biti okosnica za uspješno provođenje reformi. Najvažniji ljudi koji će sudjelovati u provođenju tog programa, dakle oni s područja gospodarstva, poduzetništva i financija, bit će izbor gospodina Oreškovića. Pošteno je da to tako bude u reformskoj Vladi, a tako smo i obećali građanima”, kaže predsjednik HDZ-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari