SNIMKA IZ TRAMVAJA

Video | Kontrolorka ošamarila učenika, on sve snimao. ZET: ‘Moguć je izvanredni otkaz’

ZET je potvrdio da se skandalozni incident dogodio ove srijede na lini broj 5. Oštro su osudili ponašanje kontrolorke te su poručili da je protiv nje pokrenut stegovni postupak, a prijeti joj i izvanredni otkaz

U javnosti se pojavila sramotna snimka iz jednog zagrebačkog tramvaja na kojem je kontrolorka ZET-a ošamarila mlađeg putnika. Sve je zabilježio napadnuti putnik koji ju je počeo snimati nekoliko trenutaka prije.

“Ova tu žena mi je rekla da sam kreten”, govori mladić na videu i pritom okreće kameru prema kontrolorki koja je vjerojatno u tom trenutku pregledavala karte.

Ona mu je odbrusila “samo snimaj”. Mladić se ustao i opet okrenuo kameru prema njoj nakon čega ga je ošamarila i poručila “samo snimaj”.

Tada mladić govori drugima kako ga je lupila, na što kontrolorka kaže “jesam” i poručuje mu da izađe na stanici iz tramvaja.

ZET nam je potvrdio da se skandalozni incident dogodio ove srijede na lini broj 5. Oštro su osudili ponašanje kontrolorke te su poručili da je protiv nje pokrenut stegovni postupak, a prijeti joj i izvanredni otkaz.

Njihov odgovor za RTL Danas.hr prenosimo u cijelosti:

“Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. studenoga u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših djelatnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebice ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima.

Putnik koji je napadnut jučer je došao u ZET, predočio je snimku događaj te su mu djelatnici uputili ispriku u ime tvrtke i naveli kako će poduzeti sve korake kako bi se sankcioniralo ponašanje djelatnice. ZET je također kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo ispriku zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio.

ZET je promptno pokrenuo stegovni postupak koji može završiti i mjerom izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obveze.

Ističemo kako su djelatnici ZET-a sukladno pravilnicima, kao i načelima tvrtke, obvezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima. ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši djelatnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac poduzet ćemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcioniralo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle”, poručili su, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari