NE OTVARAJTE OVE LINKOVE!

Koriste čak i logo Hrvatske pošte: Ne dajte se nasamariti u novoj prijevari na društvenim mrežama!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘Lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici’

Nova u nizu lažnih stranica na Facebooku zahvatila je i Hrvatsku poštu pa tako već nekoliko tjedana kruži prijevara pod imenom “Hrvatska-Pošta Dostava”. Iako su mnogi već u imenu pomislili kako se radi u lažnoj stranici, zaintrigirao ih je pravi logo Hrvatske pošte.

“Pozor svima! Hrvatska pošta objavila je godišnje čišćenje skladišta! Svatko tko želi može dobiti paket za samo 1,95 eura. Na zbrinjavanje šalju se paketi koji nisu preuzeti s mjesta izdavanja ili skladišta tvrtke tijekom tri ili više mjeseci. Požurite kupiti televizor, telefon, usisivač, kuhinjske uređaje i još mnogo toga”, stoji u objavi stranice.

Oprezno s podacima

Iz Hrvatske pošte upozoravaju kako se zapravo radi o prijevari.

“Društvenim mrežama širi se lažna obavijest o prodaji izgubljenih paketa. Nemojte otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe svojih podataka. Lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr) te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici. Posebnu pozornost obratite ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice”, objavili su iz Pošte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari