22 NOVO OBOLJELIH: U Hrvatskoj 5 mrtvih od koronavirusa, ukupno 657 oboljelih

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Nacionalni stožer civilne zaštite iznosi nove podatke o razvoju epidemije

UŽIVO:

https://www.facebook.com/vijesti.hr/videos/150733902907523/

Stožer Civilne zaštite od 16 sati drži redovnu konferenciju za medije na kojoj će objaviti nove podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

“Preminulih je 5, preminuo je bolesnik srednje životne dobi u klinici Fran Mihaljević. Imao je hopetrenziju odnosno visoki tlak”, rekao je na početku konferencije ministar zdravstva Vili Beroš. Imamo 49 oporavljenih bolesnika, četiri više u odnosu na jutrošnje brojke.

“Od jutros u 9 sati imamo 22 nova bolesnika od koronavirusa, ukupno 657 pozitivnih bolesnika. U 24 sata riječl je o povećanju od 71 bolesnika, jučer smo imali 84, a prekjučer 91 – to je određeno smanjenje”, kazao je Beroš.

“Lijepo je danas vrijeme i normalno da svi želimo van. No, dolazi najkritičnije razdoblje epidemije. Ostanite svi skupa doma”, kazao je Beroš.

Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić kazala je da je peta žrtva imala povišen krvni tlak. “To je među rizičnijim kroničnim bolesnima za ovu novu infekciju”, kazala je Markotić i dodala da su oni koji imaju kronične bolesti u riziku od infekcije i da se oni moraju jako paziti. Otkrila je i da od jutros nitko nije stavljen na respirator.

“Sve je više starijih osoba koje su s težim oblikom i kroničnih bolesnika. Ti ljudi se moraju čuvati”, kazala je Markotić.

“Imamo 20 070 osoba koje su u samoizolaciji”, otkrio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te dodao da je 3135 kontakata zaraženih. 542 zdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari