BORBA S KORONAVIRUSOM

A što je sa školarcima? Stožer PGŽ najavio online nastavu; Što će reći ministarstvo?

Foto: Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iz Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije u četvrtak stiže informacija o 73 novozaražene osobe koronavirusom. 16 osoba je ozdravilo, a aktivno je na području županije čak 303 slučajeva.

Alarmantne brojke zabrinule su brojne građane, a posebice školarce i roditelje koji, s obzirom na prethodne najave Stožera, iščekuju službene informacije o daljnjem održavanju školske nastave.

Prisjetimo se, Stožer je ranije najavio da će se, ako brojka novozaraženih tri dana za redom bude prelazila 50, školska nastava za učenike viših razreda osnovne i srednje škole na neko vrijeme održavati isključivo online.

S obzirom na to da Primorsko-goranska županija već treći dan obara ‘rekorde’ u broju novozaraženih od početka epidemije, sve je izglednije kako će se scenarij online nastave i ostvariti.

Ipak, Stožer odluku ne može provesti bez potvrde Ministarstva čiji se odgovor još uvijek čeka.

Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije upozorio je na činjenicu da je trenutno stanje izazvano nepridržavanjem mjera;

”Ljudi zanemaruju mjere, dolaze na posao s temperaturom i generalno se ne paze. Ako se ovaj trend nastavi, morat ćemo postrožiti mjere” – zaključio je Mićović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari