Beroš: ”Podcjenjivanje mjera je put u crveno – put u siguran odlazak turista”

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Brojke novozaraženih rastu, a incidencija je najveća u Dalmaciji. I na jučerašnjoj novoj karti ECDC-a Jadranska Hrvatska obojena je narančastom bojom, upravo zbog epidemiološke situacije u nekoliko dalmatinskih županija. Stožer zabrinjava i to što je procijepljenost tamo niža u odnosu na ostatak zemlje. 

Kako je doznao Index, nove mjere se neće uvesti samo za četiri dalmatinske županije nego za cijeli Jadran.

“Upozoravali smo na nove sojeve i to se dogodilo. Delta soj je među nama, to nas poziva na oprez. Puno je nepoznanica. Podcjenjivanje epidemioloških mjera je put u crveno, u siguran odlazak turista, ekonomske nedoumice. Kome to treba? Nama kao društvu sigurno ne. A odgovor imamo, poštivanje epidemioloških mjera i cijepljenje. Vrijeme za pravi odgovor je sada. Poštivanjem mjera i cijepljenjem možemo napraviti da se zaraza ne rasplamsa. Pozitivne će posljedice biti na turističku sezonu i na živote svih nas.

VIDEO DANA:

Komunicirali smo da smo najbolji u odnosu na turističke konkurente, ali to neće ostati tako ako ne budemo oprezni. Opreza nikad dosta. Mislim da nam to mora biti motiv da još jednom razmislimo o cijepljenju, da ne vjerujemo napisima koji nisu znanstveno utemeljeni, raznim prorocima i teoretičarima zavjere. Vjerujmo medicini i znanstvenicima, koji su nas u povijesti već spašavali od bolesti”, rekao je na presici ministar Beroš.

Dodao je da se sada i turisti mogu cijepiti i da je to odlična poruka te da je cijepljenje organizirano diljem Hrvatske.

“Mi svoje radimo, ali loptica je sad na građanima. Svi moramo uprijeti u istom smjeru kako bismo savladali epidemiju”, rekao je Beroš na kraju svog uvodnog izlaganja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari