KAKO ĆE BITI DANAS?

Capak danas priznao: ‘Znali smo da će biti veliki broj zaraženih, ali… Bilo bi bolje da smo ograničili ranije’

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Hrvatska je sve podredila turističkoj sezoni i dogodilo se to što se dogodilo

Iza Hrvatske je rekordni crni dan po broju novozaraženih koronavirusom – u protekla 24 sata bilo ih je čak 180, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 811.

Najavljene su i nove mjere koje se odnose na ograničavanje rada kafića i noćnih klubova do ponoći, a eskalaciju epidemije u Hrvatskoj jutros je na HRT-u prokomentirao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. On priznaje kako se očekivao veći broj oboljelih, ali ne baš ovakav.

“Do 50 novih slučajeva je dobro jer nam brojka ide ispod 15 na 100.000 u 14 dana, a većina zemalja uzima tu brojku za evaluaciju. Međutim sad se dogodilo što se dogodilo. Pustii smo sve aktivnosti, imamo oko 900 tisuća turista. Znali samo da će biti veliki broj, ali ne baš toliko. Kad ih pitate ove mlade ljude gdje su bili to je nekoiko noćnih klubova u Hrvatskoj”, ustvrdio je Capak.

Capak je rekao da stožer želi da sve funkcionira kako treba i da svi normalno žive, ali u uvjetima pandemije koronavirusa, to je nemoguće.

“Kada imamo ovakvu situaciju da nam brojka naglo skoči, moramo nešto poduzeti. Bilo bi bolje da smo ranije ograničili, ali ni sada nije kasno”, naglasio je.

Rekao je da su ograničili radno vrijeme, dali su mogućnost da se na nekoliko dana zatvore klubovi, zbog provođenja protuepidemijskih mjera. Nadaju se da će mjere uroditi plodom.

“Mi bi htjeli da se svi drže mjera, kada bi se svi držali mjera, ne bi bilo problema”, dodao je.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari