'RAZUMIJEM DA JE LJUDIMA TEŠKO'

Hoće li u Hrvatskoj doći do novog lockdowna? ‘Neki će u bolnicu, neki na kisik, a neki će umrijeti…’

Foto: Mateo Levak/Riportal

Učinit ćemo sve što možemo da apeliramo na razum. Zasad nemamo planova za novi lockdown, ali isto tako moramo podignuti nivo odgovornosti. Razumijem da je ljudima teško, da su frustrirani, nervozni, kazao je Plenković

Premijer Andrej Plenković odgovorio je hoće li u Hrvatskoj doći do novog lockdowna. Plenković kaže kako su svi svjesni što zatvaranje gospodarstva znači, jer, da nisu svjesni, rekao je potom, ne bi dali 6 milijardi kuna potpora.

“Učinit ćemo sve što možemo da apeliramo na razum. Zasad nemamo planova za novi lockdown, ali isto tako moramo podignuti nivo odgovornosti. Razumijem da je ljudima teško, da su frustrirani, nervozni. Ova situacija se događa kod svih. Neke zemlje ponovno poduzimaju restriktivne mjere. Ali ako nismo disciplinirani nećemo ovo pobijediti. Tako je u cijeloj EU”, rekao je premijer, prenosi N1.

Opet apelirao na mlade

Ponovno je apelirao na mlade. “Ovo nije bolest s kojom se možemo šaliti. Ovo je bolest koju možemo zajednički savladati ako uvažavamo druge. Koliko god bili snažni, zdravi i mislili da nećete osjetiti koronu, neki drugi hoće. Neki će u bolnicu, neki na kisik, a neki će i umrijeti”, poručio je Plenković.

Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views