"NISMO UGROŽENI"

Stožer CZ PGŽ: Za Kvarner i G. kotar treba ukinuti zabranu rada poslije ponoći, susjedi nas trebaju maknuti s “crnih lista!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U Hrvatskoj danas imamo 208 zaraženih osoba u jednom danu, a dvije osobe su preminule.

Najviše novozaraženih ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 77, i u Gradu Zagrebu, 50.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Austrija je podignula sigurnosno upozorenje za cijelu Hrvatsku na najvišu, četvrtu razinu i to od sutra.

Zbog svih ovih okolnosti, načelnik Stožera Civilne zaštite PGŽ poslao je e-mailom zahtjev Nacionalnom stožeru.

Njegov dopis prenosimo u cijelosti:

Obzirom na dobru i stabilnu epidemiološku situaciju na Kvarneru i Gorskom kotaru odnosno na području Primorsko-goranske županije tražim :

– da se jučer donesena odluka Stožera CZ PGŽ vezano za “barove” primjenjuje samo na ona mjesta odnosno one županije gdje su zabilježeni slučajevi zaraze na koronavirus u takvim objektima

– da se hitno komunicira i traži od susjednih država, prvenstveno Slovenije, Italije i Austrije, izuzimanje područja Primorsko-goranske županije s žutih, narančastih i crvenih lista obzirom na stabilnu epidemiološku sliku regije

– da se poduzmu sve adekvatne epidemiološke mjere u onim hrvatskim županijama, poglavito u Dalmaciji, kako bi se spriječio unos virusa u ostale krajeve Republike Hrvatske

– da se traži od nadležnih hrvatskih institucija da prema stranim državama permanentno komunicira epidemiološka situacija zasebno za svaku hrvatsku regiju/županiju“, stoji u dopisu kojega potpisuje Marko Boras Mandić, načelnik Stožera CZ PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari