REFORMA PLAĆA

Video | Liječnički sindikat već priprema štrajk, slijede ih medicinske sestre: ‘Ne shvaćaju ozbiljnost – sustav je pred pucanjem’

U zdravstvu su različiti sindikati spremni krenuti u sindikalne akcije, no među učiteljima i nastavnicima primjeti se razdor. Jedni poručuju da tek moraju proučiti Vladinu ponudu, drugi su spremni za akcije

Raste broj nezadovoljnih zbog Vladine reforme plaća. Hrvatski liječnički sindikat poručio je da su krenuli s pripremama za štrajk.

Istodobno su u sindikatu medicinskih sestara, također nezadovoljni, najavili da će krenuti stopama liječnika.

Među učiteljima i nastavnicima je primjetan razdor. Dok u Sindikatu hrvatskih učitelja i Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama poručuju da tek moraju proučiti ponudu Vlade za pojedino radno mjesto, školski sindikat Preporod već najavljuje akcije. Evo zašto su u liječničkom sindikatu spremni na štrajk.

Renata Čulinović Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, izjavila je: “Vlada, njezin predsjednik, ministar i politika nisu prepoznali ozbiljnost situacije, da je sustav pred pucanjem. Pripreme za štrajk su počele. Da budem točnija, pripreme za sindikalne aktivnosti sve moguće su počele. O tome ćemo pravovremeno komunicirati s javnosti i obavijestiti sve.”

Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, izjavila je: Rast plaća jest nužan. Ovo je korak prema boljem u dobrom smjeru jer smo uvijek za svima zaostajali. Je li on dovoljan, teško je procijeniti. Ja znam da smo mi u razgovorima dali svoj maksimum”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari