'NAUČILA SAM'

Video | Ministrica ‘na terenu’: Blato do koljena, a ona u štiklama: ‘Slušaj, nije to baš pametna ideja…’

Usjevi su, u nevremenu prošlog četvrtka, uništeni i na području Bjelovarsko bilogorske županije gdje poljoprivrednici još uvijek saniraju štete. Najteže su stradali gospodarski objekti na području Grubišnog polja.

Ostali su bez krovova, pa su i stoka i hrana za njih danima kisnuli. Što im sada hitno treba poljoprivrednici su uživo objasnili ministrici poljoprivrede Mariji Vučković koja je poslijepodne nakon Grubišnog polja otišla i do Čazme. Obećala je da će im Vlada pomoći.

Kako javlja RTL Danas, za obilazak, u nevremenu uništenih gospodarstava, ministrica je odabrala svečane hlače i cipele na petu. “Slušaj, nije to baš pametna ideja”, kazuju ministrici. “Da, al O.K, naučila sam”, odgovorila je Vučković.

‘Osmislit ćemo program potpore kako bismo donekle sanirali izgubljeni prihod’

“Što se tiče Ministarstva poljoprivrede, u suradnji sa županijom osmislit ćemo program potpore kako bismo donekle sanirali izgubljeni prihod. Kad je u pitanju narušeni gospodarski potencijal svih ovih objekata, gubitka na životinjama i slično, sve će biti nadoknađeno putem Mjere 5 ruralnog razvoja koja služi upravo za tu namjenu”, istaknula je ministrica Vučković tijekom obilaska gospodarstva Franca Bukovca u Velikoj Jasenovači. On je u nevremenu ostao bez krova na hali u kojoj skladišti bale sa sijenom.

Ministrica je prije posjetila gospodarstvo Darka Gerenđera, stočara koji je ostao bez krova na tovilištu.

Još je prerano govoriti o konkretnim iznosima štete

Vučković je rekla da je još prerano govoriti o konkretnim iznosima štete, pri čemu je dodala da su stručni savjetnici od prvog dana na terenu te da postoje osnovni podatci.

U olujnom nevremenu stradale su i šume, a voditelj Uprave šuma Bjelovar Ivan Cug rekao je da je prema prvom procjenama riječ o 20 tisuća kubika građe. Najveća šteta, oko deset tisuća kubika, je u šumama na području Grubišnog Polja.

“Direktna šteta u vrijednosti robe je između sedam i osam milijuna kuna, ovisno o vrsti drveta. Stradali su i deblji i tanji komadi, oštećeno je sve što se našlo na putu te fronte”, rekao je voditelj Cug, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari